Parkeerterrein DEEN vanaf maandag 24 uur per dag open

Purmerend – Om de parkeerproblematiek in de binnenstad op te kunnen vangen gaat het parkeerterrein van de DEEN aan de Wagenweg vanaf aanstaande maandag 24 uur per dag open. Al eerder was hier overeenstemming tussen de gemeente en DEEN. DEEN heeft nu aanpassingen verricht aan hun parkeersysteem zodat er na sluiting van de supermarkt tot de opening betaald kan worden.

Ook is de gemeente een aantal andere opties aan het onderzoeken om tijdelijk meer openbare parkeerplekken te creëren rondom het centrum. “Vanuit de gemeente hebben we nieuwe versies van de parkeerplattegrond zowel digitaal als in print beschikbaar voor ondernemers, loopt er een social media campagne, gebruiken we onze communicatiekanalen en kijken wat we kunnen doen met extra bebording om aan bezoekers van de binnenstad kenbaar te maken waar je kan parkeren.”, schrijft wethouder Tijmstra in een brief aan de gemeenteraad.

Volgens de wethouder biedt de openstelling van het parkeerterrein aan de Wagenweg een alternatief voor bezoekers aan de binnenstad. De wethouder verwacht dat ongeveer in februari het nieuw parkeerterrein aan de Stationsweg in gebruik kan worden genomen. Het plan voor de nieuwe garage bij het stadhuis aan de Purmersteenweg wordt waarschijnlijk in januari voorgelegd aan de gemeenteraad. Het gaat bij DEEN om ongeveer 200 parkeerplaatsen.

Relevante artikelen:

Gemeente en Deen sluiten intentieovereenkomst voor herontwikkeling

Verdieping 3/4 garage Eggert nog enkele maanden dicht door corrosie hellingbaan

Ontwikkeling parkeerterrein Stationsweg van start

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*