* parkeren

Ontwikkeling parkeerterrein Stationsweg van start

Purmerend – Recentelijk heeft het college een erfpachtovereenkomst afgesloten met de Nederlandse Spoorwegen voor een terrein aan de Stationsweg. Door deze overeenkomst kan er nu concreet begonnen worden met de transformatie van het  stuk braakliggende grond tot parkeerterrein.

Op dit moment wordt er een ontwerp gemaakt voor het terrein. Naast het optimaal benutten van parkeerruimte, wordt er nadrukkelijk ook gekeken naar groen, afvoer van hemelwater en bereikbaarheid van het terrein.

Bomen

Een aantal populieren aan de zijde van het Cramwinckelplantsoen zullen worden gekapt. Dit heeft niets te maken met de ontwikkeling van het terrein. De bomen zijn in het laatste stadium van hun levensduur gekomen. Omwille van de veiligheid worden deze vanuit het reguliere onderhoud verwijderd.

Aan de zijde van het NS terrein moeten wel een aantal bomen worden gekapt. Deze bomen worden herplant.

Naar verwachting is het parkeerterrein in het eerste kwartaal van 2020 gereed.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.