verkeer

Fietspad Melkweg deels afgesloten vanaf herfstvakantie

Purmerend – In de herfstvakantie beginnen werkzaamheden bij de nieuwbouw van Wales, tegenover Heel Europa. Hiervoor is het nodig dat het fietspad wordt afgesloten. Fietsers worden met borden omgeleid via de Loirestraat, Donaulaan, Wolgalaan en Wales. Voor de aansluiting met de Melkwegbrug is een tijdelijk, gezamenlijk, pad voor voetgangers en fietsers aangelegd. De omleiding duurt tot ongeveer maart 2020.

Het fietspad van de Melkweg is straks afgesloten ter hoogte van Marseillehaven en Genuahaven (voor Heel Europa). Heel Europa en basisschool Het Plankier blijven bereikbaar voor voetgangers. Voor autoverkeer verandert er niets. Voetgangers kunnen gebruik blijven maken van de voetpaden langs de Marseillehaven en Genuahaven.

Wales toegankelijk

De werkzaamheden waarvoor de omleiding nodig is, beginnen in de week van 21 oktober en duren zo’n vijf maanden. In die tijd wordt het gebied waar de appartementen van project VenneStaete langs het Noordhollandsch Kanaal staan, ingericht. Parkeerplaatsen, trottoir en ondergrondse containers worden aangelegd. Daarnaast wordt een brug gemaakt vanaf de Wolgalaan naar het nieuwe appartementencomplex en wordt het water ontsloten.

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Heeft u nieuws, foto's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.