verkeer

Verdieping 3/4 garage Eggert nog enkele maanden dicht door corrosie hellingbaan

Purmerend – Op vrijdag 11 oktober werden de derde en vierde verdieping van parkeergarage Eggert gesloten voor auto’s en publiek. Aanleiding hiervoor is aantasting door corrosie op de stalen constructie van de  hellingbaan tussen de derde en vierde verdieping.

Tijdens een reguliere controle kwam het mankement aan het licht. Het is niet duidelijk of de draagkracht van de helling dusdanig is aangetast dat de veiligheid in het geding is. Maar uiteraard neemt de eigenaar van het Eggert Winkelcentrum geen enkel risico.

Omdat de hellingbaan tussen verdieping 3/4 pal boven de hellingbaan tussen verdieping 2/3 ligt, is besloten om ook de derde verdieping te sluiten.

Inmiddels is er gestart met een aanvullend onderzoek naar de constructie van de hellingbaan. Dit onderzoek neemt ongeveer 3 weken in beslag. Op basis van de resultaten zal er een plan van aanpak worden gemaakt. Volgens eigen inschatting van Wereldhave zal deze situatie nog enkele maanden duren.

“Wij betreuren het ongemak en doen er alles aan doen om de overlast voor inwoners en ondernemers zo veel mogelijk te beperken, mede omdat we weten dat de parkeerdruk al hoog is in het centrum van Purmerend. Echter veiligheid is onze hoogte prioriteit en daarom is er gekozen om de 3e en 4e verdieping van de parkeergarage te sluiten,”

zo verklaart vastgoedinvesteerder Wereldhave aan Regio Purmerend

Wel benadrukt de eigenaar van het winkelcentrum dat er verder geen constructieve mankementen in de garage zijn aangetroffen. Purmerenders kunnen dus veilig op de andere verdiepingen parkeren.

Relevant artikel:

Groot onderhoud aan 3e en 4e verdieping parkeergarage Eggert –

Purmerend – Vanaf vandaag zijn de 3e en 4e verdieping van de Q-park parkeergarage Eggert afgesloten. Uit een voorlopige conclusie van een reguliere controle is gebleken dat delen van de verdiepingen op korte termijn toe zijn aan reparaties en groot onderhoud. “Om elk veiligheidsrisico te vermijden is besloten om de 3e en 4e verdieping van …

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.