verkeer

Verdieping 3/4 garage Eggert nog enkele maanden dicht door corrosie hellingbaan

Purmerend – Op vrijdag 11 oktober werden de derde en vierde verdieping van parkeergarage Eggert gesloten voor auto’s en publiek. Aanleiding hiervoor is aantasting door corrosie op de stalen constructie van de  hellingbaan tussen de derde en vierde verdieping.

Tijdens een reguliere controle kwam het mankement aan het licht. Het is niet duidelijk of de draagkracht van de helling dusdanig is aangetast dat de veiligheid in het geding is. Maar uiteraard neemt de eigenaar van het Eggert Winkelcentrum geen enkel risico.

“Wij betreuren het ongemak en doen er alles aan doen om de overlast voor inwoners en ondernemers zo veel mogelijk te beperken, mede omdat we weten dat de parkeerdruk al hoog is in het centrum van Purmerend. Echter veiligheid is onze hoogte prioriteit en daarom is er gekozen om de 3e en 4e verdieping van de parkeergarage te sluiten,” zo verklaart vastgoedinvesteerder Wereldhave aan Regio Purmerend

Omdat de hellingbaan tussen verdieping 3/4 pal boven de hellingbaan tussen verdieping 2/3 ligt, is besloten om ook de derde verdieping te sluiten.

Inmiddels is er gestart met een aanvullend onderzoek naar de constructie van de hellingbaan. Dit onderzoek neemt ongeveer 3 weken in beslag. Op basis van de resultaten zal er een plan van aanpak worden gemaakt. Volgens eigen inschatting van Wereldhave zal deze situatie nog enkele maanden duren.

Wel benadrukt de eigenaar van het winkelcentrum dat er verder geen constructieve mankementen in de garage zijn aangetroffen. Purmerenders kunnen dus veilig op de andere verdiepingen parkeren.

Relevant artikel:

Groot onderhoud aan 3e en 4e verdieping parkeergarage Eggert

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Heeft u nieuws, foto's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.