Purmerendverkeer

Voorbereidende werkzaamheden parkeergarage bij stadhuis vandaag van start

Purmerend – Vandaag starten de voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van de ondergrondse parkeergarage voor het stadhuis. Het gaat hierbij om het bouwrijp maken van de grond. De daadwerkelijke bouw van de garage begint zodra de omgevingsvergunning onherroeppelijk is.
 
De parkeerplaats aan de voorkant van het stadhuis aan de Magnoliastraat wordt gedeeltelijk afgesloten. Om het terrein bouwrijp te maken, wordt op 21 juni het parkeerterrein aan de voorkant van het stadhuis voor het grootste gedeelte afgezet. Een beperkt aantal parkeerplaatsen is tijdelijk nog bereikbaar voor mindervalide bezoekers aan het stadhuis. De overige bezoekers worden omgeleid naar het parkeerterrein achter het stadhuis en het parkeerterrein aan de Stationsweg. Deze omleiding loopt via de Wolthuissingel.

Tijdelijke entree stadhuis

Om de parkeergarage veilig en goed te kunnen bouwen, wordt de hoofdentree van het stadhuis tijdelijk verplaatst naar de zijkant. De werkzaamheden hiervoor beginnen in juli. Dan worden ook de parkeerplaatsen voor mindervaliden naar de achterkant van het stadhuis verplaatst. Met borden wordt de route naar de tijdelijke entree goed aangegeven. Ook komt er een geleideroute voor slechtzienden. Als de nieuwe parkeergarage en het bijbehorende plein in de loop van 2023 klaar is, wordt de huidige hoofdentree weer in gebruik genomen.

Dempen van de vijver

Na de zomervakantie wordt de vijver gedempt. De vissen die hier nu in zwemmen worden gevangen en vrijgelaten in het Cramwinckelplantsoen. Het kunstwerk dat in de vijver staat wordt opgeslagen op een andere locatie. Als alles klaar is, krijgt het kunstwerk een nieuwe plek op het plein bij het stadhuis.

Damwanden tijdelijk opgeslagen

Van 22 juni tot en met 25 juni worden de damwanden voor de parkeergarage geleverd. Deze worden opgeslagen op een deel van het parkeerterrein aan de voorkant van het stadhuis.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.