22.7 C
Purmerend
donderdag 25 juli 2024
HomeMonnickendamBloemenmengsel gestrooid in kader internationale Dag van de aarde

Bloemenmengsel gestrooid in kader internationale Dag van de aarde

Monnickendam – Vrijdag 22 april was het internationale Dag van de Aarde. Door Imker Pim Lemmers, de Bijenstichting, Imkers Nederland en Greenpeace is deze dag uitgeroepen tot landelijke zaaidag voor bijen en vlinders. Gemeente Waterland gaf graag gehoor aan het verzoek om aandacht aan deze dag te schenken. Portefeuillehouder Laura Bromet en leerlingen van groep 3, 4 en 5 van basisschool De Verwondering strooiden een bloemenmengsel in de omgeving van de school en rondom de boomspiegels op ‘t Prooyen in Monnickendam.

Bloemen zijn erg belangrijk voor bijen. Bijen zijn aan het uitsterven door onder andere gebruik van pesticiden in de landbouw, ziektes onder bijen en de verstening van onze omgeving. De bij is van groot belang voor de biodiversiteit en het voedselaanbod. Bijna 80% van alle gewassen is afhankelijk van de bestuiving door bijen.

De leerlingen gingen vol enthousiasme aan de slag met emmers vol aarde met bloemzaad!Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,968FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
22.7 ° C
23.4 °
21.1 °
68 %
4kmh
100 %
do
22 °
vr
21 °
za
22 °
zo
21 °
ma
23 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.