Monnickendam

Bloemenmengsel gestrooid in kader internationale Dag van de aarde

Monnickendam – Vrijdag 22 april was het internationale Dag van de Aarde. Door Imker Pim Lemmers, de Bijenstichting, Imkers Nederland en Greenpeace is deze dag uitgeroepen tot landelijke zaaidag voor bijen en vlinders. Gemeente Waterland gaf graag gehoor aan het verzoek om aandacht aan deze dag te schenken. Portefeuillehouder Laura Bromet en leerlingen van groep 3, 4 en 5 van basisschool De Verwondering strooiden een bloemenmengsel in de omgeving van de school en rondom de boomspiegels op ’t Prooyen in Monnickendam.

Bloemen zijn erg belangrijk voor bijen. Bijen zijn aan het uitsterven door onder andere gebruik van pesticiden in de landbouw, ziektes onder bijen en de verstening van onze omgeving. De bij is van groot belang voor de biodiversiteit en het voedselaanbod. Bijna 80% van alle gewassen is afhankelijk van de bestuiving door bijen.

De leerlingen gingen vol enthousiasme aan de slag met emmers vol aarde met bloemzaad!


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.