PolitiekPurmerend

D66 teleurgesteld in coalitiebreuk

Purmerend – D66 Purmerend is zeer teleurgesteld in de breuk met de coalitiepartijen Stadspartij, VVD , CDA en AOV.

Dinsdag 10 mei lieten deze partijen weten redenen te hebben om niet langer met D66 te willen samenwerken aan het besturen van de stad.

De fractie van D66 in de gemeenteraad betreurt dit besluit zeer. ‘Wij hadden nog vertrouwen in een goede samenwerking met de coalitiepartners’, zegt fractievoorzitter Patrick Blokzijl. ‘Natuurlijk blijven we ook achter de hoofdlijnen staan van het coalitieakkoord. Maar ook in de oppositie zullen we de verrichtingen van het college van B&W kritisch volgen.’

Dhr. A. Faro
Dhr. A. Faro

Als opvolger van onze teruggetreden wethouder Edwin Voorbij hadden we een uitstekende kandidaat in de persoon van Arnie Faro, zegt Blokzijl. ‘Hij is een zeer ervaren bestuurder, die met zijn kennis en communicatievaardigheden een absolute meerwaarde zou zijn geweest voor het bestuur van onze stad.’

D66 zal ook vanuit de oppositie een eigen koers blijven varen om verder te bouwen aan de stad met een positief-kritische blik op de toekomst.

LEES OOK: Purmerendse coalitie verder zonder D66


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Maar nieuws maken kan niet gratis. Steun ons zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen. Druk af en toe op onderstaande donatieknop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.