112Purmerend

Alcoholcontrole’s in Purmerend

Purmerend – In de nacht van zaterdag op zondag hield de politie een grote alcoholcontrole op drie verschillende plaatsen in Purmerend. In totaal moesten 771 bestuurders een ademtest afleggen.

Er werd gecontroleerd tussen 20.00 en 05.00 uur op de Purmersteenweg, het Tramplein en de Zuiddijk. De meeste bestuurders werden gecontroleerd op de Purmersteenweg. Van de 462 bestuurders bleken er vier teveel te hebben gedronken. In drie gevallen zelfs zoveel, dat het rijbewijs werd ingevorderd. De hoogst gemeten waarde was 705 ug/l. Dat is ruim drie maal het toegestane maximum van 220 ug/l voor een ervaren bestuurder.

Op het Tramplein bliezen 280 bestuurders. Hier bleken er twee teveel te hebben gedronken. Een van hen blies 785 ug/l, drieënhalf maal het maximum, en moest het rijbewijs inleveren.

Op de Zuiddijk ten slotte werden 29 blaastesten afgenomen. Dit leverde ook twee overtreders op. De hoogste hiervan raakte met 690 ug/l ook het rijbewijs kwijt.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.