17.4 C
Purmerend
zaterdag 22 juni 2024
HomePurmerendFietsenstalling Plantsoenstraat officieel geopend

Fietsenstalling Plantsoenstraat officieel geopend

Purmerend – Op zaterdag 3 december opende wethouder Hans Krieger officieel de vernieuwde fietsenstalling in de Plantsoenstraat. Het was om 12.00 uur al flink druk in de stalling, die na de verbouwing een stuk lichter en ruimer ingericht is.

Er is meer plek voor brede en elektrische fietsen. Bovendien kunnen mensen gratis hun banden oppompen. En natuurlijk even een praatje maken met de mensen van BaanStede, die de fietsen gratis bewaken. Zij waren zichtbaar tevreden met hun nieuwe werkplek. Krieger bedankte hen voor de gastvrijheid in zijn dankwoord: ‘De fietsenstalling is prachtig geworden. Dat is niet alleen fijn voor de mensen die hier hun fiets neerzetten, maar zeker ook voor de mensen van BaanStede die hier werken. Je ziet: als je iets aantrekkelijk maakt, dan trekt dat ook mensen aan.’

Het was inderdaad een komen en gaan van fietsers. Nog net de stad in voor de laatste Sint-inkopen, of gewoon voor de gezelligheid. Krieger grapt: ‘Ik ben van de VVD, wat vroeger betekende dat we overal met de auto heen gingen. Maar dat is veranderd – fietsen komt steeds hoger op de agenda te staan. Volgend jaar investeren we extra in het verbeteren van bestaande fietspaden in Purmerend. Er zijn nog best wat knelpunten maar er is geld beschikbaar gesteld om de stad aantrekkelijker te maken voor fietsers.’ Daarmee doelt hij ook op de bijna 350 fietsenrekken die de komende maanden in de binnenstad worden geplaatst. Zo wordt fietsen – en de fiets stallen – een steeds beter alternatief voor de auto.

Kijk voor meer informatie over de fietsenstalling en de openingstijden op www.baanstede.nl/fietsenbeheer.

Foto’s: Piet Jonker.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,946FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
17.4 ° C
18.9 °
16.2 °
70 %
0.5kmh
4 %
za
16 °
zo
21 °
ma
22 °
di
25 °
wo
26 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.