1.4 C
Purmerend
zondag 3 december 2023
Home112AED kast opengebroken, AED gestolen

AED kast opengebroken, AED gestolen

Purmerend – Een drama, schrijft Stichting Reanimatie Purmerend op haar Facebookpagina. Een AED kast aan de Zambezilaan is opengebroken en de AED is gestolen. De stichting vraagt zich af wie zoiets doet aangezien het een levensreddend apparaat is. De schade bedraagt €1600. €400 voor de kast en €1200 voor de AED.

Een automatische externe defibrillator (afgekort met AED) is een draagbaar toestel dat wordt gebruikt voor het reanimeren van een persoon. De AED dient op een geautomatiseerde manier een elektrische schok toe met als doel een gestoord hartritme te stoppen, waardoor het hart weer in een normaal ritme gaat kloppen.

In Purmerend zijn er alleen al in februari dit jaar 7 oproepen geweest tot reanimatie. Iedere week krijgen 300 mensen buiten het ziekenhuis een hartstilstand in Nederland. De overlevingskans van een slachtoffer neemt toe als binnen 6 minuten wordt gestart met hartmassage en zo snel mogelijk de Automatische Externe Defibrillator (AED) wordt gebruikt.

Het serienummer van het AED apparaat is bekend. De AED is van merk Weinmann-Meducore Easy, serienummer WM42005 5029. Marktplaats en andere websites worden in de gaten gehouden.

De stichting roept op om deze terug te brengen of in te leveren bij de Politie, aangezien deze niet te verkopen is. Mocht u meer informatie hebben over de diefstal dan hoort de politie dat graag op 0900-8844.

Meer informatie op: https://www.facebook.com/StichtingReanimatiePurmerend/Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,741FansLike
2,522VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
lichte regen
1.4 ° C
2.2 °
-0 °
82 %
1.3kmh
49 %
zo
2 °
ma
2 °
di
5 °
wo
7 °
do
4 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.