* UitgelichtPurmerend

Markthal op het NUKA terrein nabij Koemarkt

Purmerend – De Purmerendse ontwikkelaar Attica heeft bij de gemeente het idee geopperd om in de Marktstad Purmerend een markthal te bouwen. Attica vroeg Rietvink Architecten dit te vertalen in een schetsontwerp. De gemeente reageerde enthousiast op dit schetsontwerp. Het ontwerp is de afgelopen periode besproken en afgestemd met en binnen de gemeente. Ook is een aantal belangengroepen gevraagd feedback te geven. De fase van planvorming is bijna afgerond en iedereen is (tot nu toe) onverdeeld enthousiast. Het moment is aangebroken om met het idee in bredere kring naar buiten te treden.

Deze markthal zou komen op een deel van het zogenaamde NUKA (nuchtere kalveren) terrein, tussen de Koemarkt en de Plantsoenstraat. De markthal wordt ingericht voor multifunctioneel gebruik: uiteraard voor allerlei soorten markten maar daarnaast ook geschikt voor vele verschillende evenementen. Boven de markthal komen 7 exclusieve appartementen. Attica wil een ‘monumentaal’ gebouw neerzetten en is van plan in het ontwerp elementen uit de geschiedenis van Purmerend op te nemen (denk daarbij bijvoorbeeld aan: stadspoorten, wapens, het thema drooglegging, het Ursulaklooster, etc.).

Het ziet er naar uit dat partijen (gemeente en Attica) er uit gaan komen en de definitieve besluitvorming op korte termijn kan worden afgerond. Daarna begint uiteraard het traject van (verdere) afstemming met de buurt en het doorlopen van de planologische procedure (inclusief de bestuurlijke besluitvorming). Ook moeten er nog zaken geregeld worden zoals bijvoorbeeld de verplaatsing van het gemeentelijk monument marktmeesterhuisje en het doorrekenen van het effect van het opheffen van de parkeerplaatsen op dit deel van de Koemarkt op de totale parkeer capaciteit in het centrum (parkeerbeleid).

Attica heeft recentelijk de villa Clementine en de Doelestallen gerenoveerd en zou met de bouw van de markthal Purmerend een ‘monument terug willen geven’.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

1 commentaar

 1. Geen reactie, maar een vraag. Worden er in de hal ook zalen gerealiseerd
  om voorstellingen (b.v. films) te geven?
  Dank voor uw antwoord.
  Ik vind het overigens een prachtig plan (dus toch een reactie)
  Vriendelijke groet.
  J. van Burgel

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.
%d bloggers liken dit: