19.8 C
Purmerend
donderdag 20 juni 2024
Home* ZuidoostbeemsterPlastic soep bestreden in de Beemster (video)

Plastic soep bestreden in de Beemster (video)

ZuidOostBeemster – Vrijwilligers van het Zwerfval team uit de Beemster zijn deze ochtend bezig geweest. De rietkragen aan de Zuiddijk zijn gemaaid dus kon het aanwezige zwerfafval opgeruimd worden. Zelfs een kajak werd gebruikt om bij de vervuiling te kunnen komen.

Pepijn en Greta van Halderen zijn al een paar weken bezig. “Gigantisch om te zien hoeveel plastic hier ligt. Dit varieert van plastic flesjes, wegwerpaanstekers, plastic tassen van bekende supermarktketens tot piepschuim. Verleden week hebben we zo’n 15 kilo hier uit gehaald. Vandaag doen wij het laatste stukje”, geeft Pepijn aan. De rietkragen vormen een soort buffer waar alle stromen bij elkaar komen.

Ook een schoolklas van het Clusius College was aanwezig, maar omdat niet iedereen laarzen meehad is een gedeelte van deze klas de wijk ingegaan om daar zwerfafval te ruimen. Een leerling gaf aan dat het eigenlijk wel raar is dat dit er ligt. “Ik gooi nooit meer wat op straat”.

Meer informatie over plastic soep: https://nl.wikipedia.org/wiki/Plasticsoep

Kopfoto: Sophia KlauckeSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
19.8 ° C
21.1 °
17.8 °
70 %
4.5kmh
90 %
do
19 °
vr
20 °
za
18 °
zo
21 °
ma
22 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.