* ZuidoostbeemsterBeemster

Plastic soep bestreden in de Beemster (video)

ZuidOostBeemster – Vrijwilligers van het Zwerfval team uit de Beemster zijn deze ochtend bezig geweest. De rietkragen aan de Zuiddijk zijn gemaaid dus kon het aanwezige zwerfafval opgeruimd worden. Zelfs een kajak werd gebruikt om bij de vervuiling te kunnen komen.

Pepijn en Greta van Halderen zijn al een paar weken bezig. “Gigantisch om te zien hoeveel plastic hier ligt. Dit varieert van plastic flesjes, wegwerpaanstekers, plastic tassen van bekende supermarktketens tot piepschuim. Verleden week hebben we zo’n 15 kilo hier uit gehaald. Vandaag doen wij het laatste stukje”, geeft Pepijn aan. De rietkragen vormen een soort buffer waar alle stromen bij elkaar komen.

Ook een schoolklas van het Clusius College was aanwezig, maar omdat niet iedereen laarzen meehad is een gedeelte van deze klas de wijk ingegaan om daar zwerfafval te ruimen. Een leerling gaf aan dat het eigenlijk wel raar is dat dit er ligt. “Ik gooi nooit meer wat op straat”.

Meer informatie over plastic soep: https://nl.wikipedia.org/wiki/Plasticsoep

Kopfoto: Sophia Klaucke

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.