18.1 C
Purmerend
zaterdag 25 mei 2024
HomePurmerendVerkoop woningen Klein Where gestart

Verkoop woningen Klein Where gestart

Purmerend – Eind dit jaar start de bouw van de eerste fase van de nieuwe Purmerendse woonwijk Klein Where. Op woensdag 21 juni verklaarde de Raad van State het bestemmingsplan Klein Where onherroepelijk. Dit betekent dat er geen planologische beperkingen meer zijn voor de realisatie van de nieuwe woonwijk.

Er komen in totaal 125 woningen in verschillende typen met een zelfde soort uitstraling: rug-aan-rug woningen, rijwoningen, dijkwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en een vrijstaande woning. Fase 1 betreft 58 woningen.

Water en groen

De woonwijk Klein Where ligt op de kruising van de Where en de Purmerringvaart. Een mooie en bijzondere ligging aan het water en in het groen. Toch ligt Klein Where ook vlakbij de binnenstad van Purmerend. Wethouder Hans Krieger: ‘De gemeente vindt het daarom belangrijk dit gebied tot woonwijk om te vormen. We hebben in Purmerend een groot tekort aan woningen en weinig plek waar nog gebouwd kan worden. Hier is wel zo’n plek: dicht bij het centrum, naast het groene Leeghwaterpark en aan het water. Er komen woningen voor heel diverse doelgroepen. Ik weet zeker dat Purmerenders hier met plezier gaan wonen.’

Duurzame wijk

Er is veel aandacht voor duurzaamheid in Klein Where. De nieuwbouwwoningen krijgen allemaal stadsverwarming. Daarnaast wordt het regenwater zo veel mogelijk in het gebied opgeslagen en is met het Hoogheemraadschap een groenplan gemaakt.

Meer informatie is te vinden op www.kleinwhere.nlSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,929FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
18.1 ° C
20 °
15.5 °
65 %
2.7kmh
74 %
za
18 °
zo
18 °
ma
17 °
di
17 °
wo
17 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.