10.8 C
Purmerend
zondag 14 april 2024
HomePurmerendHandtekening voor bouwplan 89 starterswoningen Grotenhuysweg gezet

Handtekening voor bouwplan 89 starterswoningen Grotenhuysweg gezet

Purmerend – Mogelijk start al in het voorjaar van 2018 de bouw van 89 appartementen op de hoek Grotenhuysweg/Purmerenderweg in Purmerend. Op dinsdag 18 juli 2017 hebben wethouder Hans Krieger en André Snippe van Snippe Projecten BV hun handtekening gezet onder de overeenkomst voor het bouwplan.

Het gebouw telt vijf verdiepingen waarin ruimte is voor 89 appartementen. De woningen (40 tot 70 m2) zijn bedoeld voor starters, eenpersoonshuishoudens en senioren. De appartementen worden in het betaalbare segment aangeboden. Afhankelijk van de inschrijvingen zal de ontwikkelaar beslissen of het koop- of huurappartementen worden, of misschien een combinatie daarvan.

Positieve reacties

De reacties uit de buurt op het bouwplan waren overwegend positief. Wethouder Hans Krieger is blij met het plan. “De woningen komen op het terrein waar in 2014 een leegstaand bedrijfspand gesloopt is. Dit vervallen gebouw was de bewoners van Purmer-Noord een doorn in het oog. Een uitstekende plek voor de woningen die we in Purmerend zo hard nodig hebben. De nieuwe appartementen zijn bedoeld voor met name starters, daar wordt veel om gevraagd.” De procedure voor het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning start op korte termijn. Het streven is om in het voorjaar van 2018 met de bouw te starten.

Snippe Projecten is een ontwikkelaar die betaalbare woningen realiseert en ook aan de PostNL locatie in Purmerend werkt. Recent ontwikkelden ze het project Holland Park in Diemen-Zuid. Daar maakte een vervallen kantorenpark plaats voor een nieuwe woonwijk.

Meer informatie op: http://www.snippe.nl/nl/projecten/purmerend/

Foto: Artist impression SnippeSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. Vreemd dat er een gebouw van vijf verdiepingen komt te staan.
    De vorige projectontwikkelaar had twee plannen, een van een oreenflat en een met max drie verdiepingen.
    Het plan met laagbouw was door de gemeenteraad goedgekeurd.
    Helaas heeft deze projectontwikkelaar zich terug getrokken en komt er een nieuwe projectontwikkelaar met een plan van half hoog bouw, deze wordt zonder presentatie aan de raad getekend door de wethouder Krieger.
    Ik vind het wel erg vreemd dat de raad het een goedkeurde en Krieger wat anders tekent.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,872FansLike
2,545VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
10.8 ° C
11.7 °
10 °
73 %
0.9kmh
100 %
zo
12 °
ma
8 °
di
11 °
wo
8 °
do
8 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.