Purmerendwonen

Handtekening voor bouwplan 89 starterswoningen Grotenhuysweg gezet

Purmerend – Mogelijk start al in het voorjaar van 2018 de bouw van 89 appartementen op de hoek Grotenhuysweg/Purmerenderweg in Purmerend. Op dinsdag 18 juli 2017 hebben wethouder Hans Krieger en André Snippe van Snippe Projecten BV hun handtekening gezet onder de overeenkomst voor het bouwplan.

Het gebouw telt vijf verdiepingen waarin ruimte is voor 89 appartementen. De woningen (40 tot 70 m2) zijn bedoeld voor starters, eenpersoonshuishoudens en senioren. De appartementen worden in het betaalbare segment aangeboden. Afhankelijk van de inschrijvingen zal de ontwikkelaar beslissen of het koop- of huurappartementen worden, of misschien een combinatie daarvan.

Positieve reacties

De reacties uit de buurt op het bouwplan waren overwegend positief. Wethouder Hans Krieger is blij met het plan. “De woningen komen op het terrein waar in 2014 een leegstaand bedrijfspand gesloopt is. Dit vervallen gebouw was de bewoners van Purmer-Noord een doorn in het oog. Een uitstekende plek voor de woningen die we in Purmerend zo hard nodig hebben. De nieuwe appartementen zijn bedoeld voor met name starters, daar wordt veel om gevraagd.” De procedure voor het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning start op korte termijn. Het streven is om in het voorjaar van 2018 met de bouw te starten.

Snippe Projecten is een ontwikkelaar die betaalbare woningen realiseert en ook aan de PostNL locatie in Purmerend werkt. Recent ontwikkelden ze het project Holland Park in Diemen-Zuid. Daar maakte een vervallen kantorenpark plaats voor een nieuwe woonwijk.

Meer informatie op: http://www.snippe.nl/nl/projecten/purmerend/

Foto: Artist impression Snippe


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

1 commentaar

  1. Vreemd dat er een gebouw van vijf verdiepingen komt te staan.
    De vorige projectontwikkelaar had twee plannen, een van een oreenflat en een met max drie verdiepingen.
    Het plan met laagbouw was door de gemeenteraad goedgekeurd.
    Helaas heeft deze projectontwikkelaar zich terug getrokken en komt er een nieuwe projectontwikkelaar met een plan van half hoog bouw, deze wordt zonder presentatie aan de raad getekend door de wethouder Krieger.
    Ik vind het wel erg vreemd dat de raad het een goedkeurde en Krieger wat anders tekent.

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.
%d bloggers liken dit: