Purmerend

Nelson Mandelabrug voor 8 dagen dicht

Purmerend – Vanaf maandag 2 oktober gaat de Nelson Mandelabrug op de Laan der Continenten voor 8 dagen dicht voor gemotoriseerd verkeer. In die periode is de gemeente Purmerend bij de brug aan het werk. Verkeer wordt dan omgeleid. 

Wat is er aan de hand? In 2013 is voor het laatst groot onderhoud uitgevoerd op de Laan der Continenten aan de Nelson Mandelabrug. Toen is onder meer geluid reducerend asfalt aangebracht en zijn de voegovergangen vervangen.

Klachten over geluidsoverlast

De afgelopen periode kreeg de gemeente echter toch veel klachten van Purmerenders over geluidsoverlast. De huidige voegovergangen tussen wegdek en brug zorgen voor een klapperend geluid als verkeer over de brug heen rijdt.

Wat nu?

Tijdens de brugafsluiting worden de bestaande voegovergangen vervangen en wordt er herstelwerk uitgevoerd aan de betonconstructie. Het nieuwe type voegovergang is een ‘stille variant’, waarmee geluidoverlast voor omwonenden verleden tijd wordt. Verkeer wordt tijdens het werk omgeleid.

Foto: Rob Klaucke

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.