Purmerend

Nelson Mandelabrug voor 8 dagen dicht

Purmerend – Vanaf maandag 2 oktober gaat de Nelson Mandelabrug op de Laan der Continenten voor 8 dagen dicht voor gemotoriseerd verkeer. In die periode is de gemeente Purmerend bij de brug aan het werk. Verkeer wordt dan omgeleid. 

Wat is er aan de hand? In 2013 is voor het laatst groot onderhoud uitgevoerd op de Laan der Continenten aan de Nelson Mandelabrug. Toen is onder meer geluid reducerend asfalt aangebracht en zijn de voegovergangen vervangen.

Klachten over geluidsoverlast

De afgelopen periode kreeg de gemeente echter toch veel klachten van Purmerenders over geluidsoverlast. De huidige voegovergangen tussen wegdek en brug zorgen voor een klapperend geluid als verkeer over de brug heen rijdt.

Wat nu?

Tijdens de brugafsluiting worden de bestaande voegovergangen vervangen en wordt er herstelwerk uitgevoerd aan de betonconstructie. Het nieuwe type voegovergang is een ‘stille variant’, waarmee geluidoverlast voor omwonenden verleden tijd wordt. Verkeer wordt tijdens het werk omgeleid.

Foto: Rob Klaucke

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Close
Open chat
1
Heeft u vragen, opmerkingen of tips voor onze redactie? Geef het ons door....
Powered by