Nelson Mandelabrug voor 8 dagen dicht

Geluidsoverlast Nelson Mandelabrug aangepakt

Purmerend – Vanaf maandag 2 oktober gaat de Nelson Mandelabrug op de Laan der Continenten voor 8 dagen dicht voor gemotoriseerd verkeer. In die periode is de gemeente Purmerend bij de brug aan het werk. Verkeer wordt dan omgeleid. 

Wat is er aan de hand? In 2013 is voor het laatst groot onderhoud uitgevoerd op de Laan der Continenten aan de Nelson Mandelabrug. Toen is onder meer geluid reducerend asfalt aangebracht en zijn de voegovergangen vervangen.

Klachten over geluidsoverlast

De afgelopen periode kreeg de gemeente echter toch veel klachten van Purmerenders over geluidsoverlast. De huidige voegovergangen tussen wegdek en brug zorgen voor een klapperend geluid als verkeer over de brug heen rijdt.

Wat nu?

Tijdens de brugafsluiting worden de bestaande voegovergangen vervangen en wordt er herstelwerk uitgevoerd aan de betonconstructie. Het nieuwe type voegovergang is een ‘stille variant’, waarmee geluidoverlast voor omwonenden verleden tijd wordt. Verkeer wordt tijdens het werk omgeleid.

Foto: Rob Klaucke

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*