13.5 C
Purmerend
zondag 14 april 2024
HomePurmerendNelson Mandelabrug voor 8 dagen dicht

Nelson Mandelabrug voor 8 dagen dicht

Purmerend – Vanaf maandag 2 oktober gaat de Nelson Mandelabrug op de Laan der Continenten voor 8 dagen dicht voor gemotoriseerd verkeer. In die periode is de gemeente Purmerend bij de brug aan het werk. Verkeer wordt dan omgeleid. 

Wat is er aan de hand? In 2013 is voor het laatst groot onderhoud uitgevoerd op de Laan der Continenten aan de Nelson Mandelabrug. Toen is onder meer geluid reducerend asfalt aangebracht en zijn de voegovergangen vervangen.

Klachten over geluidsoverlast

De afgelopen periode kreeg de gemeente echter toch veel klachten van Purmerenders over geluidsoverlast. De huidige voegovergangen tussen wegdek en brug zorgen voor een klapperend geluid als verkeer over de brug heen rijdt.

Wat nu?

Tijdens de brugafsluiting worden de bestaande voegovergangen vervangen en wordt er herstelwerk uitgevoerd aan de betonconstructie. Het nieuwe type voegovergang is een ‘stille variant’, waarmee geluidoverlast voor omwonenden verleden tijd wordt. Verkeer wordt tijdens het werk omgeleid.

Foto: Rob KlauckeSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,871FansLike
2,545VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
13.5 ° C
15.7 °
11.1 °
58 %
5.4kmh
100 %
zo
13 °
ma
8 °
di
9 °
wo
9 °
do
9 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.