Sporthal Beukenkamp deze week weg uit straatbeeld

Purmerend – De laatste week is ingegaan. Dan zal er van het beeldbepalende gebouw aan de van IJsendijkstraat niets meer over zijn. Vele tienduizenden Purmerenders en anderen hebben er dan sinds oktober 1971 met school of sportvereniging gesport of hebben er in de vakantie genoten van de PurVak. Of misschien heb jij daar wel een show bekeken van Bassie en Adriaan. 

“Het dak zal deze week weg zijn”, zegt Richard Jacobs van Bentvelzen en Jacobs Sloopwerken. “Volgende week volgen nog de kleedkamers en de toiletgroepen. Daarna maken wij de plek bouwrijp om deze daarna weer terug te geven aan de gemeente Purmerend.”

Duurzaam slopen

Diverse containers met allemaal verschillende materialen worden gevuld door de sloopmachine. “Het gebouw is en wordt duurzaam gesloopt. Voordat wij gingen slopen hebben we eerst al het asbesthoudende materiaal eruit verwijderd”, geeft Jacobs aan. “98% van de materialen wordt direct en indirect hergebruikt. Ook de fundering moet er nog uit. Van dit materiaal wordt granulaat gemaakt die weer wordt gebruikt voor andere bouwprojecten.”

Herinneringen

Veel Purmerenders en anderen hebben herinneringen aan de sporthal. Je kan er gesport hebben met je schoolklas, heb je een evenement bijgewoond, of heb je daar professioneel gesport? Welke herinnering heb jij?

Relevant artikel:

Sportvloer oude sporthal De Beukenkamp krijgt nieuw leven

Foto’s: Rob Klaucke

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Wat u zegt