15.1 C
Purmerend
woensdag 19 juni 2024
HomePurmerendSporthal Beukenkamp deze week weg uit straatbeeld

Sporthal Beukenkamp deze week weg uit straatbeeld

Purmerend – De laatste week is ingegaan. Dan zal er van het beeldbepalende gebouw aan de van IJsendijkstraat niets meer over zijn. Vele tienduizenden Purmerenders en anderen hebben er dan sinds oktober 1971 met school of sportvereniging gesport of hebben er in de vakantie genoten van de PurVak. Of misschien heb jij daar wel een show bekeken van Bassie en Adriaan. 

“Het dak zal deze week weg zijn”, zegt Richard Jacobs van Bentvelzen en Jacobs Sloopwerken. “Volgende week volgen nog de kleedkamers en de toiletgroepen. Daarna maken wij de plek bouwrijp om deze daarna weer terug te geven aan de gemeente Purmerend.”

Duurzaam slopen

Diverse containers met allemaal verschillende materialen worden gevuld door de sloopmachine. “Het gebouw is en wordt duurzaam gesloopt. Voordat wij gingen slopen hebben we eerst al het asbesthoudende materiaal eruit verwijderd”, geeft Jacobs aan. “98% van de materialen wordt direct en indirect hergebruikt. Ook de fundering moet er nog uit. Van dit materiaal wordt granulaat gemaakt die weer wordt gebruikt voor andere bouwprojecten.”

Herinneringen

Veel Purmerenders en anderen hebben herinneringen aan de sporthal. Je kan er gesport hebben met je schoolklas, heb je een evenement bijgewoond, of heb je daar professioneel gesport? Welke herinnering heb jij?

Relevant artikel:

Sportvloer oude sporthal De Beukenkamp krijgt nieuw leven

Foto’s: Rob KlauckeSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
15.1 ° C
16.1 °
13.9 °
78 %
1.3kmh
100 %
wo
18 °
do
20 °
vr
21 °
za
19 °
zo
15 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.