13.6 C
Purmerend
maandag 27 mei 2024
HomePurmerendJeroen en Tayga winnen Lokaal Compliment 2017

Jeroen en Tayga winnen Lokaal Compliment 2017

Purmerend – Jeroen Strenger en Tayga Blokdijk, vrijwilligers van Stichting Odion, kregen donderdag 23 november het Lokaal Compliment uitgereikt uit handen van wethouder Eveline Tijmstra. Deze jaarlijks terugkerende prijs van 1.000 euro wordt uitgereikt aan een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor de Purmerendse samenleving. Dit jaar was de gemeente op zoek naar jonge vrijwilligers in de leeftijd tot 35 jaar.

Jeroen (25 jaar) en Tayga (26 jaar) verzorgen al 6 jaar lang elke dinsdagavond een sportavond voor de cliënten van Stichting Odion. Dit is een stichting die mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking ondersteunt en begeleidt op het gebied van wonen, werken en vrije tijd. Vooral op het gebied van vrije tijd wordt veel samengewerkt met vrijwilligers. Jeroen en Tayga begonnen 6 jaar geleden met  een stage bij Odion en dit was zo’n succes dat ze beide besloten hiermee door te gaan op vrijwillige basis. De jury was vooral onder de indruk dat Jeroen en Tayga zich al zo lang inzetten voor deze speciale doelgroep. De cliënten van deze activiteit vinden het zo leuk, dat er geen week wordt gemist.

Extra prijs

De extra prijs van € 500 van het Coöperatiefonds van Rabobank Waterland ging naar Scouting Lamoraal van Egmond Purmerend. Binnen deze vereniging zijn 15 jonge vrijwilligers actief die zich wekelijks met hart en ziel inzetten voor kinderen in verschillende leeftijdsklassen. Met het organiseren van activiteiten, weekendjes of zomerkamp zorgen zij ervoor dat de jonge leden een onvergetelijke tijd hebben. Daarnaast doen zij ook nog andere taken, bijvoorbeeld in het bestuur of bij onderhoud van het terrein.

Dit zorgt ervoor dat de scouting in Purmerend succesvol blijft bestaan – en de jury zag dit als een tegenhanger van de huidige ontwikkeling dat kinderen weinig buitenspelen en zich vermaken met social media.

Jonge vrijwilligers

Voor de jury was het dit jaar erg moeilijk om te kiezen uit de aanmeldingen van jonge vrijwilligers die zich allemaal inzetten voor een ander. Eigenlijk verdienden ze allemaal een  Compliment. Na afloop was er dan ook voor alle aanwezige jonge vrijwilligers een bioscoopbon.

Jury

De jury bestond uit wethouder Eveline Tijmstra, Rob de Neve en Erika Hes van het Coöperatiefonds van Rabobank Waterland en directeur Kees Schilder van het Clusius College. Tijdens een feestelijke bijeenkomst in Pop- en Cultuurpodium P3 werd de winnaar van het Lokaal Compliment 2017 bekendgemaakt.

Foto aangeleverd Gemeente Purmerend: PDV FotografieSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,929FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
licht bewolkt
13.6 ° C
14.5 °
12.8 °
75 %
2.2kmh
37 %
zo
14 °
ma
17 °
di
18 °
wo
18 °
do
15 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.