19.7 C
Purmerend
dinsdag 16 juli 2024
HomePolitiekTwijfels over integriteit raadslid Stadspartij

Twijfels over integriteit raadslid Stadspartij

Purmerend – De stichting Vrienden van het Beusebos heeft tijdens de afgelopen bestuursvergadering twijfels geuit over de integriteit van raadslid Coen Lageveen van de Stadspartij. Het bestuur geeft aan dat het raadslid in december 2017 voor de bouw van het Van Der Valk Hotel in het Beusebos heeft gestemd. Het raadslid zou via zijn werkgever een zakelijke relatie hebben met de Matser groep van het Van der Valk hotel in de Zuidoostbeemster die onlangs ook de plannen voor het hotel langs de A7 bekend maakte.

“Wij als bestuur twijfelen over de integriteit van het raadslid. Het kan niet zo zijn dat als je met Van der Valk een zakelijke relatie heb je dan het woord voert en vervolgens meestemt om zijn plannen gerealiseerd te krijgen. Hier had het raadslid afstand moeten nemen en zich van stemming moeten onthouden.”, geeft Martien Roelofs aan als woordvoerder namens het bestuur van de stichting.

Het raadslid zou via zijn werkgever hoveniersactiviteiten verrichten voor het van der Valk Hotel in de Zuidoostbeemster. “Dan ben je beinvloedbaar om voor het van der Valk hotel te stemmen immers ook het raadslid heeft belang bij de continuering van de werkzaamheden bij zijn werkgever.”

Martien vervolgt:,”Is er niet een afspraak gemaakt? Dit voelt niet goed. Het raadslid werkt via zijn werkgever voor hetzelfde concern die een hotel langs A7 in Purmerend wil bouwen en waar in december 2017 de gemeenteraad mee akkoord is gegaan. Ook het raadslid heeft voor de bouw gestemd. Of er hier sprake is van integer handelen mag de raad boordelen, dat kunnen wij als bestuur niet bepalen. Maar wel dat wij als bestuur hier onze twijfels over hebben en die uiten wij nu. Wij kijken nu of wij een klacht gaan indienen.”

Reactie Stadspartij

In een reactie aan RegioPurmerend laat fractievoorzitter Bert Meulenberg weten dat raadslid Lageveen werkzaam is bij hoveniersbedrijf Lageveen. “Raadslid Lageveen staat uitsluitend op de loonlijst en heeft verder geen financieel belang in het bedrijf van zijn broer. Hij is sinds 2011 in loondienst bij hoveniersbedrijf Lageveen en heeft geen beslissingsbevoegdheid. Hiermee is er dus geen zakelijk belang.”

“De realisatie van een hotel van van der Valk is een bevoegdheid van het college en niet van de raad en komt voort vanuit het coalitieakkoord.  Daarin staat te komen tot een ontwikkeling van een hotel in de kom A7. Hier heeft Raadslid Lageveen geen bemoeienis mee gehad. Verder wacht de fractie de officiële klacht af en wenst verder niet in te gaan op de aantijgingen vanuit de stichting dat elk middel zal en wil inzetten om hun doel te bereiken en dat is geen hotel in de kom A7.”Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,959FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
lichte regen
19.7 ° C
20.6 °
18.4 °
77 %
0.9kmh
100 %
ma
20 °
di
19 °
wo
21 °
do
23 °
vr
26 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.