7 C
Purmerend
dinsdag 27 februari 2024
Home* ProvinciaalMorgenochtend: code oranje door westerstorm

Morgenochtend: code oranje door westerstorm

Purmerend – Het zal u niet ontgaan zijn. Het KNMI heeft voor donderdag 18 januari code oranje afgegeven vanwege de westerstorm die morgen onder meer over onze provincie raast. Hier geven wij u een overzicht over de voorspellingen voor onze regio.

Code Oranje

Donderdagochtend krijgen we te maken met een (zware) westerstorm. In de ochtend en eerste helft van de middag zijn overal zware windstoten mogelijk van 80-100 km/u. In de tweede helft van de ochtend tot aan het begin van de middag zijn er in het zuidwesten, westen, midden en later oosten tijdelijk zelfs zeer zware windstoten mogelijk van 100-120 km/u, aan zee mogelijk meer. In de tweede helft van de middag neemt de wind sterk in kracht af.

Het KNMI geeft code oranje af in onze regio tussen 10:00 en 13:00 uur. Dat betekent dat er kans is op schade letsel of veel overlast. Men wordt aangeraden om risico’s te beperken door niet slechts alert te zijn, maar ook voorzorgsmaatregelen te nemen en niet onnodig de weg of straat op te gaan. Code oranje kan overigens vanaf 22:00 uur vanavond nog worden omgezet in code rood.

In de tweede helft van de middag neemt de wind sterk in kracht af. Op Schiphol zijn al talloze vluchten geschrapt.

De storm zal ongeveer van dezelfde kracht zijn als de westerstorm van 3 januari. Alleen Texel wordt naar alle waarschijnlijkheid gespaard dit keer, omdat de kern van de depressie – het deel waar juist bijna geen wind is – zich wel eens in de buurt van het eiland kan bevinden.

A7

De woordvoerder van de Verkeers Informatie Dienst waarschuwt specifiek voor de verkeerssituatie op de A7. “Het gaat om een westerstorm, wat betekent dat vooral verkeer op openliggende wegen van noord naar zuid heel alert moet zijn op rukwinden. Denk aan de A7 of de A9, dat zijn plekken die bij dit soort weer vaak opstoppingen ontstaan. Ook op bruggen zijn kleinere auto’s of wagens met aanhangers extra kwetsbaar donderdag.”

Treinen

De NS laat morgen veel minder treinen rijden. De trajecten waar treinen vaker dan eenmaal per dertig minuten rijden wordt de capaciteit terug geschroefd. In de eerste instantie geldt dit dus niet voor het traject Hoorn/Zaandam. Maar het kan wel gevolgen hebben als u verder met de trein wilt reizen. De NS waarschuwt wel dat ondanks de aangepaste dienstregeling reizigers door calamiteiten op het spoor nog steeds hinder kunnen ondervinden. Bekijk dus de actuele situatie op 9292.nl 

 Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,799FansLike
2,537VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
7 ° C
8.3 °
5.6 °
78 %
3.1kmh
7 %
di
7 °
wo
9 °
do
8 °
vr
7 °
za
9 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.