12.6 C
Purmerend
zondag 17 maart 2024
Home* ProvinciaalGroenLinks, VVD, D66 en PvdA vormen coalitie in Noord-Holland

GroenLinks, VVD, D66 en PvdA vormen coalitie in Noord-Holland

Haarlem – Gisteren was het zover na weken onderhandelen. De provincie Noord-Holland heeft een nieuwe coalitie. De 4 partijen begonnen de onderhandelingen op 23 april. Onder leiding van formateur Laura Bromet, Tweede Kamerlid voor GroenLinks, spraken onderhandelaars Zita Pels (GroenLinks), Cees Loggen (VVD), Ilse Zaal (D66) en Adnan Tekin (PvdA) de afgelopen weken over de thema’s waar de provincie de komende vier jaar mee aan de slag gaat. Het gaat om klimaat, duurzame verstedelijking en bereikbaarheid, leefbaarheid en economie, vitaal landelijk gebied en de samenwerking met Provinciale Staten.

In de aanloop naar het coalitieakkoord hebben de partijen gesproken met alle politieke partijen in Provinciale Staten van Noord-Holland en verschillende instellingen en maatschappelijke partners. Via e-mail, een ideeënbus, sociale media en meer gaven betrokken bewoners en organisaties eveneens een reactie. Ook die ideeën hebben waar mogelijk een plek gevonden in het akkoord.

Tekst gaat verder onder tweet

https://twitter.com/LauraBromet/status/1136998884327272453

Laura Bromet: “Na een laatste spannende dag onderhandelen zijn we vanmiddag tot een akkoord gekomen waar alle partijen mee kunnen instemmen. Het is fijn dat Noord-Holland binnenkort weer beschikt over een bestuur waarin de belangen van Noord-Holland voorop staan. Ik kan me voorstellen dat iedereen heel nieuwsgierig is wat er in staat, maar nog even geduld. Woensdagmiddag 12 juni zal het akkoord gepresenteerd worden.”

Relevant artikel:

Informateurs zien ‘draagvlak’ voor coalitie met VVD, D66, Groenlinks en PvdA



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,833FansLike
2,541VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
12.6 ° C
14.4 °
11.1 °
78 %
4.9kmh
100 %
zo
13 °
ma
13 °
di
12 °
wo
16 °
do
12 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.