20.9 C
Purmerend
zaterdag 20 juli 2024
Home* ProvinciaalOverdag maximaal 100 km/u op de snelweg en naar 80 km/u op...

Overdag maximaal 100 km/u op de snelweg en naar 80 km/u op provinciale wegen

Noord-Holland – Het hoge woord is er uit: om de stikstofcrisis te beteugelen schroeft het kabinet de maximumsnelheid op snelwegen overdag (6.00 uur – 19.00 uur) overal in het land terug naar 100 km/u. Ook de provincie gaat kijken naar maatregelen om de maximumsnelheid op provinciale wegen te verlagen.

Dankzij de maatregel van het kabinet stoten auto’s straks fors minder stikstof uit. Die ‘besparing’ zal worden ingezet voor de bouwsector, want vanwege de stikstofuitstoot komen veel projecten momenteel niet van de grond. Behalve aan woningbouw moet daarbij worden gedacht aan grote bouwprojecten als dijkversterkingen.

Verlagen maximumsnelheid op provinciale wegen

Een voorstel hiervoor van D66, GroenLinks en de PvdA haalde een meerderheid tijden de Statenvergadering in het Provinciehuis. Het zou de stikstofuitstoot snel naar beneden kunnen brengen, waardoor de woningbouw kan worden hervat.

In het voorstel staat dat de effecten moeten worden onderzocht bij het terugbrengen van de maximumsnelheid op honderd kilometer per uur wegen naar tachtig.  En in de omgeving van Natura 2000 gebieden naar zeventig of zestig kilometer per uur. De partijen willen dat het onderzoek nog dit jaar wordt afgerond.

Als het positief uitpakt zeggen de voorstanders dat de maatregelen ook snel kunnen worden ingevoerd. Bovendien zou het ook verbetering van de verkeersveiligheid kunnen bewerkstelligen, zo valt te lezen in het voorstel.

Alleen Forum voor Democratie, de VVD en de PVV zagen het plan niet zitten.

Maximumsnelheden Europa | Hoe hard mag je rijden? | ANWB

Ga je met je auto de grens over? Bekijk dan van tevoren even hoe hard je in welk land mag rijden. De regels voor o.a. Duitsland, Frankrijk en Italië op een rij.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
20.9 ° C
22.2 °
19.4 °
73 %
1.3kmh
9 %
za
28 °
zo
25 °
ma
22 °
di
21 °
wo
17 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.