13.5 C
Purmerend
zondag 19 mei 2024
HomeOnderwijsBouw nieuwe mbo-school dit voorjaar van start

Bouw nieuwe mbo-school dit voorjaar van start

Purmerend – De bouw van een nieuwe mbo-school aan het Karekietpark Purmerend gaat dit voorjaar van start. Alle betrokken partijen zijn akkoord en dit betekent dat het Horizon College en het Regio College in september 2019 het nieuwe schoolgebouw gaan betrekken. Het Horizon College wordt eigenaar en financiert het pand, het Regio College huurt ruimte in de nieuwe school. In een gelijkwaardige samenwerking kan nu op een doelmatige manier een breed en kwalitatief goed opleidingsportfolio worden aangeboden. ‘Dit is een fantastische mijlpaal waar we enorm blij mee zijn. Het is de start van een mooie nieuwe ontwikkeling op onderwijsgebied,’ aldus Anja Grootoonk en Wim van Amersfoort, voorzitters van de twee scholen.

Het nieuwe schoolgebouw aan het Karekietpark in Purmerend wordt gebouwd door SMT Bouw & Vastgoed. Het gebouw is ontworpen door JHK Architecten. De bouwwerkzaamheden starten in maart en duren tot medio juli 2019, waarna in september 2019 de nieuwe school in gebruik kan worden genomen.

Dichtbij huis een mbo-opleiding volgen

Het Horizon College en het Regio College willen kwalitatief goed mbo-onderwijs met goede praktijkvoorzieningen in een gezamenlijk schoolgebouw in Purmerend aanbieden. Om dit te realiseren zijn de twee scholen een aantal jaren geleden een samenwerking aangegaan. Met de samenwerking kan een uitgebreid pakket van mbo-opleidingen aangeboden worden, samen met de bedrijven in de regio gebeurt dit op een flexibele en toekomstgerichte manier zodat jongeren in hun regio Waterland opgeleid worden en een baan kunnen vinden.

Een school waar studenten het beste uit zichzelf kunnen halen

Veertig procent van de ruimte wordt door beide mbo-scholen gezamenlijk gebruikt. ‘Wij zijn heel enthousiast over de samenwerking,’ zegt Anja Grootoonk, voorzitter College van Bestuur van het Horizon College. ‘Jongeren verdienen kwalitatief goed onderwijs. Dat willen wij bieden in een goed geoutilleerd en eigentijds schoolgebouw. Wij huisvesten onze studenten nu in panden die niet meer voldoen aan de kwaliteitseisen die wij stellen aan ons onderwijs. Een nieuw pand is daarom noodzakelijk.’ Wim van Amersfoort, voorzitter College van Bestuur van het Regio College, vult aan: ’Wij zijn blij dat de nieuwbouw van start kan gaan en onze studenten een moderne school krijgen die zij verdienen. Waar zij goed gefaciliteerd hun opleiding kunnen volgen en het beste uit zichzelf kunnen halen. Er liggen heel veel kansen in en rond Purmerend om fantastische mbo-opleidingen aan te bieden. We gaan er vol voor.’

Trots op resultaat

Ook voor de gemeente Purmerend is het belangrijk dat de bouw nu van start kan gaan. Wethouder Harry Rotgans: ‘Ik ben blij dat wij in onze stad nu echt een mooie MBO-campus krijgen. Het Horizon College en het Regio College, en natuurlijk de stad, verdienen dit. Dit project laat zien hoe belangrijk samenwerking is. We hebben vertrouwen in elkaar en in de toekomst. Ik ben trots op het resultaat!’

Relevant artikel:

Uitstel bouw MBO-Campus Karekietpark

 Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,922FansLike
2,551VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
13.5 ° C
14.5 °
12.2 °
77 %
2.9kmh
0 %
zo
20 °
ma
18 °
di
22 °
wo
16 °
do
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.