PolitiekPurmerend

Burgemeester Bijl gaat naar China

Purmerend – De burgemeester van Purmerend gaat mee naar China, althans dat is wat de politieke partijen VVD Purmerend en Ouderpartij AOV Purmerend willen. De beide partijen dienen hiervoor morgen een motie in tijdens de gemeenteraad. Volgens de motie is er een bezoek gepland aan China medio juni 2018 door een delegatie van de gemeente Purmerend, bestaande uit wethouder Economische Zaken, ondersteund door ambtenaren.

De reis heeft als oogmerk om de wederzijdse economische banden te versterken en daarmee de economie van de gemeente Purmerend een positieve impuls te geven. De burgemeester zou niet mee kunnen omdat het eerdere uitgetrokken budget – de totale kosten van de reis worden geraamd op ongeveer 60.000 euro – hier ontoereikend voor is. Er zouden door de burgemeester mee te sturen meer deuren opengaan, aldus de motie. “De Chinese cultuur is zo ingericht dat een zo invloedrijke mogelijke delegatie meer aanzien geniet.”

Het gaat om een bedrag van ongeveer 2500 euro en zou betaald kunnen worden uit het promotiebudget.

Schendingen van mensenrechten

Lijst van Damme gaf in een eerder debat, waar het budget van de reis werd besproken, aan dat de afvaardiging de schendingen van de mensenrechten ter sprake moest brengen volgens de daarvoor geldende richtlijnen vanuit het ministerie. Lijst van Damme wil alleen de motie ondersteunen als dit nogmaals wordt toegezegd.

Foto: Haico Kats – Nieuwsflitsje.nl

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.