112Purmerend

Pas op voor oplichters, nepbrief ING

Purmerend – De politie waarschuwt voor oplichters die het op de gegevens van uw betaalpas hebben gemunt. Hoewel deze vorm van oplichting overal voor kan komen, was de actie van de criminelen dit keer gericht op vooral oudere inwoners van Purmerend in de omgeving van het Gildeplein.

Bewoners kregen een brief thuis van hun bank waarin stond dat hun betaalpas moest worden vervangen. Rekeninghouders konden dit doen door hun pas op te sturen met vermelding van hun pincode. Ook was het mogelijk een nieuwe pas aan te vragen via een internetlink, die niet bij de bank, maar bij de criminelen terecht kwam. Deze link is inmiddels geblokkeerd.

Hoewel aan deze brief duidelijk te zien was dat deze vals was, zijn criminelen tegenwoordig in staat om heel betrouwbaar ogende brieven en websites te maken, die nauwelijks van echt zijn te onderscheiden. Het is daarom echt noodzakelijk brieven van uw bank goed te bekijken en bij twijfel op te bellen. Goed om te weten is dat uw bank nooit om uw pincode zal vragen. Geef deze dan ook nooit af.

Mocht u ook zo’n brief hebben ontvangen, meld u zich dan bij de politie op tel.nr. 0900-8844.

 

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.