Pas op voor oplichters, nepbrief ING

Purmerend – De politie waarschuwt voor oplichters die het op de gegevens van uw betaalpas hebben gemunt. Hoewel deze vorm van oplichting overal voor kan komen, was de actie van de criminelen dit keer gericht op vooral oudere inwoners van Purmerend in de omgeving van het Gildeplein.

Bewoners kregen een brief thuis van hun bank waarin stond dat hun betaalpas moest worden vervangen. Rekeninghouders konden dit doen door hun pas op te sturen met vermelding van hun pincode. Ook was het mogelijk een nieuwe pas aan te vragen via een internetlink, die niet bij de bank, maar bij de criminelen terecht kwam. Deze link is inmiddels geblokkeerd.

Hoewel aan deze brief duidelijk te zien was dat deze vals was, zijn criminelen tegenwoordig in staat om heel betrouwbaar ogende brieven en websites te maken, die nauwelijks van echt zijn te onderscheiden. Het is daarom echt noodzakelijk brieven van uw bank goed te bekijken en bij twijfel op te bellen. Goed om te weten is dat uw bank nooit om uw pincode zal vragen. Geef deze dan ook nooit af.

Mocht u ook zo’n brief hebben ontvangen, meld u zich dan bij de politie op tel.nr. 0900-8844.

 

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.
Met een overzicht van de belangrijkste artikelen
En exclusieve kortingsacties van winkeliers.
En veel meer. Laat u verrassen. De eerste nieuwsbrief zult u eind oktober ontvangen.

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*