Purmerend

Dodenherdenking in Purmerend (foto’s en video’s)

Purmerend – In de Purmerkerk aan de Westerweg 50 was er een korte herdenkingsdienst. Tegen de klok van acht uur werd er een stille tocht naar het monument op het kerkplein gelopen en was er gelegenheid voor het neerzetten van kransen en het leggen van bloemen.

Na het blazen van het ‘Signaal Taptoe’ werden de doden uit de Tweede Wereldoorlog herdacht. Na deze plechtigheid was er in de Purmerkerk een korte herdenkingsbijeenkomst.

Video: Ron Vermeulen

Berichten op social media

Kaasmarkt

Ook op de Kaasmarkt werden bloemen en kransen neergelegd en blies de trompettist ‘The Last Post’. Aansluitend was er twee minuten stilte en gaf burgemeester Bijl en de voorzitter van het comité 4-5 mei een toespraak. Het 1e en 6e couplet van het Wilhelmus schalde over de Kaasmarkt.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.