Purmerend

Visvrouwtje (88) dagelijks met hengel in de weer (video)

Purmerend – De 88-jarige mevrouw Muller is een bekende verschijning in Purmerend. Gewapend met rollator, hengel en schepnet trekt ze er met mooi weer dagelijks op uit om te gaan vissen.

“Ze kennen me allemaal als visvrouwtje”, vertelt ze lachend. Mevrouw Muller vindt vissen geweldig en doet dit dan ook al sinds ze jong is. “Ik ben wel een dierenbeul”, zegt ze als ze een vishaak door een worm haalt. “Dat afwachten tot er eens eentje aankomt, dat vind ik leuk!”

Meestal vangt ze kleine witvisjes, die ze altijd weer terug gooit. Een paar jaar geleden ving ze zelfs een snoek, van wel 80 centimeter. Het vissen gaat haar deze dag helaas niet al te best af. “Het lukt niet. Het lijkt wel of ze slapen, man. De sukkels.”

Ondanks haar hoge leeftijd hoopt mevrouw Muller nog jaren door te kunnen gaan met vissen. “Niemand die mij tegenhoudt!”

Reportage: MediaPartner NH-Nieuws.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.