18.8 C
Purmerend
maandag 20 mei 2024
Home* BijzonderKoninklijke onderscheiding voor Purmerender Jan Kuiper

Koninklijke onderscheiding voor Purmerender Jan Kuiper

Purmerend – Vanmiddag reikte burgemeester Don Bijl een  Koninklijke Onderscheiding uit aan Purmerender Jan Kuiper. Dhr. Kuiper was naar het oude stadhuis op de Kaasmarkt gelokt onder het mom van een interview. Kuiper was blij verrast toen hij het oude stadhuis binnenwandelde en daar familie en bekenden zag. 

Dhr. Kuiper is gedecoreerd met de versierselen die horen bij Lid in de Orde van Oranje Nassau. “Hij kan worden gekwalificeerd als iemand die zich geruime tijd heeft ingespannen ten bate van de samenleving of anderen heeft gestimuleerd.”, aldus de burgemeester.

Kuiper: “Ik ben de koning zeer erkentelijk voor deze onderscheiding.”

Jan Kuiper (81), tot 1997 zelfstandige (accountantskantoor) ontplooit/ontplooide de volgende activiteiten voor Purmerend:

De heer Jan Kuiper heeft zich vanaf 2002 ingezet voor het jaarlijkse evenement Harddraverij, dat ruim 145 jaar bestaat en één van de grootste jaarlijkse evenementen in Purmerend is en wordt gezien als dé reunie voor alle oud-Pumerenders en ondernemers. Hij is voorzitter, penningmeester en secretaris van harddraverijvereniging Prins Bernhard en houdt zich bezig met organisatie en begroting. Ook verzorgt hij de sponsoring.

Hij is hierdoor van onschatbare waarde door zijn enthousiasme, inzet, passie en onderhandelingskwaliteiten. Hij verzet in zijn eentje het werk van een heel leger vrijwilligers en draagt bij tot het slagen van het evenement. Tevens organiseerde hij tot 2017 een groot muziekfestijn, het “Hengstenbal” dat vele honderden bezoekers trekt.

Hij was tot 2005 penningmeester van voetbalvereniging FC Purmerend en tot 2010 penningmeester van tennisvereniging Elckerlyc.

Gelet op de aard, de duur, de uitstraling en de betekenis van zijn activiteiten is de heer Kuiper bij Koninklijk Besluit van 5 juli 2018 benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau .Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,924FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
zeer lichte bewolking
18.8 ° C
20.1 °
16.7 °
76 %
4kmh
17 %
ma
19 °
di
21 °
wo
16 °
do
17 °
vr
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.