* BijzonderPurmerend

Koninklijke onderscheiding voor Purmerender Jan Kuiper

Purmerend – Vanmiddag reikte burgemeester Don Bijl een  Koninklijke Onderscheiding uit aan Purmerender Jan Kuiper. Dhr. Kuiper was naar het oude stadhuis op de Kaasmarkt gelokt onder het mom van een interview. Kuiper was blij verrast toen hij het oude stadhuis binnenwandelde en daar familie en bekenden zag. 

Dhr. Kuiper is gedecoreerd met de versierselen die horen bij Lid in de Orde van Oranje Nassau. “Hij kan worden gekwalificeerd als iemand die zich geruime tijd heeft ingespannen ten bate van de samenleving of anderen heeft gestimuleerd.”, aldus de burgemeester.

Kuiper: “Ik ben de koning zeer erkentelijk voor deze onderscheiding.”

Jan Kuiper (81), tot 1997 zelfstandige (accountantskantoor) ontplooit/ontplooide de volgende activiteiten voor Purmerend:

De heer Jan Kuiper heeft zich vanaf 2002 ingezet voor het jaarlijkse evenement Harddraverij, dat ruim 145 jaar bestaat en één van de grootste jaarlijkse evenementen in Purmerend is en wordt gezien als dé reunie voor alle oud-Pumerenders en ondernemers. Hij is voorzitter, penningmeester en secretaris van harddraverijvereniging Prins Bernhard en houdt zich bezig met organisatie en begroting. Ook verzorgt hij de sponsoring.

Hij is hierdoor van onschatbare waarde door zijn enthousiasme, inzet, passie en onderhandelingskwaliteiten. Hij verzet in zijn eentje het werk van een heel leger vrijwilligers en draagt bij tot het slagen van het evenement. Tevens organiseerde hij tot 2017 een groot muziekfestijn, het “Hengstenbal” dat vele honderden bezoekers trekt.

Hij was tot 2005 penningmeester van voetbalvereniging FC Purmerend en tot 2010 penningmeester van tennisvereniging Elckerlyc.

Gelet op de aard, de duur, de uitstraling en de betekenis van zijn activiteiten is de heer Kuiper bij Koninklijk Besluit van 5 juli 2018 benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau .

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.