12.1 C
Purmerend
maandag 29 mei 2023
Home* KermisNajaarskermis Purmerend komt weer terug

Najaarskermis Purmerend komt weer terug

Purmerend – Het huidige kermisterrein voor de aankomende jaren staat onder druk in verband met de “mogelijke” bouwontwikkelingen in de Binnenstad. Zo kan de kermis niet meer staan op de schapenmarkt omdat daar nu de Martkhal word gebouwd. Ook de mogelijke ontwikkelingen op het Looiersplein (Plan De Looiers) en het PostNL terrein staan de kermis in de weg. Daarom wil het college kijken naar alternatieve straten voor de aankomende jaren in de binnenstad.

Door het college wordt voorgesteld om de kermis in 2019 te laten plaatsvinden in de Nieuwstraat (vanaf Plantsoengracht tot Koestraat) en Plantsoenstraat (vanaf zebrapad tot Bolwerk) zodra eventuele bouwactiviteiten invloed hebben op de kermislocatie.

Ook in de Koestraat en op het Bolwerk moeten attracties komen. De kermis zal ook in 2019 weer 10 dagen plaatsvinden. Ook stelt het college voor om de najaarskermis (5 dagen in oktober) weer in te voeren maar die zal alleen op de Koemarkt plaatsvinden. De voorjaarskermis levert de gemeente zo’n 50.000 euro op. De najaarskermis zal 10.000 euro opleveren.

Het voorstel van het college zal aanstaande donderdag worden besproken in de commissie stedelijke ontwikkeling en beheer.

De memo van het college vindt u hier: Download: b Memo wethouder over de kermis.pdf


4 GRATIS kussens

Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,257FansLike
2,236VolgersVolg
1,588VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
12.1 ° C
12.8 °
11 °
74 %
2.2kmh
100 %
ma
15 °
di
14 °
wo
19 °
do
16 °
vr
19 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.