Najaarskermis Purmerend komt weer terug

Purmerend – Het huidige kermisterrein voor de aankomende jaren staat onder druk in verband met de “mogelijke” bouwontwikkelingen in de Binnenstad. Zo kan de kermis niet meer staan op de schapenmarkt omdat daar nu de Martkhal word gebouwd. Ook de mogelijke ontwikkelingen op het Looiersplein (Plan De Looiers) en het PostNL terrein staan de kermis in de weg. Daarom wil het college kijken naar alternatieve straten voor de aankomende jaren in de binnenstad.

Door het college wordt voorgesteld om de kermis in 2019 te laten plaatsvinden in de Nieuwstraat (vanaf Plantsoengracht tot Koestraat) en Plantsoenstraat (vanaf zebrapad tot Bolwerk) zodra eventuele bouwactiviteiten invloed hebben op de kermislocatie.

Ook in de Koestraat en op het Bolwerk moeten attracties komen. De kermis zal ook in 2019 weer 10 dagen plaatsvinden. Ook stelt het college voor om de najaarskermis (5 dagen in oktober) weer in te voeren maar die zal alleen op de Koemarkt plaatsvinden. De voorjaarskermis levert de gemeente zo’n 50.000 euro op. De najaarskermis zal 10.000 euro opleveren.

Het voorstel van het college zal aanstaande donderdag worden besproken in de commissie stedelijke ontwikkeling en beheer.

De memo van het college vindt u hier: Download: b Memo wethouder over de kermis.pdf

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Wat u zegt