* KermisPurmerend

Najaarskermis Purmerend komt weer terug

Purmerend – Het huidige kermisterrein voor de aankomende jaren staat onder druk in verband met de “mogelijke” bouwontwikkelingen in de Binnenstad. Zo kan de kermis niet meer staan op de schapenmarkt omdat daar nu de Martkhal word gebouwd. Ook de mogelijke ontwikkelingen op het Looiersplein (Plan De Looiers) en het PostNL terrein staan de kermis in de weg. Daarom wil het college kijken naar alternatieve straten voor de aankomende jaren in de binnenstad.

Door het college wordt voorgesteld om de kermis in 2019 te laten plaatsvinden in de Nieuwstraat (vanaf Plantsoengracht tot Koestraat) en Plantsoenstraat (vanaf zebrapad tot Bolwerk) zodra eventuele bouwactiviteiten invloed hebben op de kermislocatie.

Ook in de Koestraat en op het Bolwerk moeten attracties komen. De kermis zal ook in 2019 weer 10 dagen plaatsvinden. Ook stelt het college voor om de najaarskermis (5 dagen in oktober) weer in te voeren maar die zal alleen op de Koemarkt plaatsvinden. De voorjaarskermis levert de gemeente zo’n 50.000 euro op. De najaarskermis zal 10.000 euro opleveren.

Het voorstel van het college zal aanstaande donderdag worden besproken in de commissie stedelijke ontwikkeling en beheer.

De memo van het college vindt u hier: Download: b Memo wethouder over de kermis.pdf

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.