* Politie

27-jarige man uit Zwaag aangehouden voor derde keer rijden zonder geldig rijbewijs

Purmerend – Een 27-jarige man uit Zwaag is gisteren aangehouden. De politie kreeg een hit op de ANPR (Automatische kentekenplaatherkenning) in het voertuig. Deze gaf aan dat de eigenaar van de auto nog een boete open had staan. De bestuurder was niet de eigenaar maar uit het natrekken van de gegevens van de man bleek deze een ongeldig verklaard rijbewijs te hebben.

De man bleek al twee keer eerder hierop betrapt te zijn. Hierop is de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daarnaast is er besloten, gezien de recidive, het voertuig in beslag te nemen en deze te vervreemden van de eigenaar. De rechter zal uiteindelijk de beslissing hierover nemen.

Tijdens de insluitingsfouillering kwam er een gebruikers hoeveelheid hennep naar voren. Gezien de directe aanwezigheid van hennep is de man onderworpen aan een speekseltest. Deze testte positief op THC en cocaïne. Uiteindelijk is hierop een arts verzocht bloed af te nemen voor het onderzoek. Deze uitslag zal dan bewijzen of de hoeveelheden in het bloed strafbaar zijn. Als dit het geval is, wordt ook hiervoor een proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Tags

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Close
Open chat
1
Heeft u vragen, opmerkingen of tips voor onze redactie? Geef het ons door....
Powered by