* Politie

27-jarige man uit Zwaag aangehouden voor derde keer rijden zonder geldig rijbewijs

Purmerend – Een 27-jarige man uit Zwaag is gisteren aangehouden. De politie kreeg een hit op de ANPR (Automatische kentekenplaatherkenning) in het voertuig. Deze gaf aan dat de eigenaar van de auto nog een boete open had staan. De bestuurder was niet de eigenaar maar uit het natrekken van de gegevens van de man bleek deze een ongeldig verklaard rijbewijs te hebben.

De man bleek al twee keer eerder hierop betrapt te zijn. Hierop is de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daarnaast is er besloten, gezien de recidive, het voertuig in beslag te nemen en deze te vervreemden van de eigenaar. De rechter zal uiteindelijk de beslissing hierover nemen.

Tijdens de insluitingsfouillering kwam er een gebruikers hoeveelheid hennep naar voren. Gezien de directe aanwezigheid van hennep is de man onderworpen aan een speekseltest. Deze testte positief op THC en cocaïne. Uiteindelijk is hierop een arts verzocht bloed af te nemen voor het onderzoek. Deze uitslag zal dan bewijzen of de hoeveelheden in het bloed strafbaar zijn. Als dit het geval is, wordt ook hiervoor een proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.