18.4 C
Purmerend
dinsdag 18 juni 2024
Home* Openbaar VervoerStaking GVB op 18/3 - ook bestuurders van de Noord/Zuidlijn staken mee

Staking GVB op 18/3 – ook bestuurders van de Noord/Zuidlijn staken mee

Regionaal – De staking van de gemeentelijke vervoerbedrijven op maandag 18 maart gaat definitief door, dit liet een woordvoerder van het GVB vanmiddag weten aan Regio Purmerend.

Vanmorgen is er overleg geweest over hoe de staking exact wordt vormgegeven. Behalve de trams en bussen, zullen ook alle metro’s, waaronder de Noord-Zuidlijn ‘s ochtends in de remise blijven staan. De veren varen wel.

Vanaf 07:06 uur wordt de dienstregeling weer opgestart, maar naar verwachting rijden alle lijnen pas na de ochtendspits weer op tijd. Het advies van het GVB: stel de reis uit of kies voor een alternatief vervoersmiddel.

Acties van hulpdiensten: Politie 66 km/u op de snelweg

Ook op de snelwegen – buiten de spits – kunt u last krijgen van de stakingen. De vakbonden van politie, douane, brandweer en ambulance organiseren op 18 maart een estafetteactie in heel Nederland in de vorm van zwaan-kleef-aan. Werk- en dienstvoertuigen rijden met een snelheid van 66 km/u vanuit de buitengebieden richting Den Haag. Bij de grenzen van de regionale eenheden wordt het estafettestokje overgedragen. Vanuit de negen regionale bijeenkomsten zullen zich hierbij een aantal bussen aansluiten die meerijden naar Den Haag. Daar vindt vanaf 15.00 uur een afsluitende demonstratie plaats op het Malieveld.

Landelijke 66-acties

De acties zijn onderdeel van een landelijke actiedag voor een goed pensioen. De bonden hadden die aangekondigd na het mislukken van het pensioenoverleg. Belangrijk twistpunt is de voortdurende stijging van de AOW-leeftijd. De bonden eisen bevriezing op 66 jaar.

Foto’s: Gemeente Amsterdam en Regio PurmerendSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
18.4 ° C
19.4 °
17.2 °
70 %
1.8kmh
100 %
di
19 °
wo
18 °
do
19 °
vr
24 °
za
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.