Hart van de RegioPurmerend

Gehandicapte Levi (7) kan dankzij Mollii Pak straks eindelijk weer zelfstandig zitten (video)

PURMEREND – De 7-jarige Levi uit Purmerend is geboren met een hersenaandoening en daardoor voor het leven gebonden aan zijn rolstoel. Maar dankzij een Zweedse uitvinding, het Mollii Pak, zou Levi voor het eerst sinds jaren weer enige controle hebben over zijn eigen lijf. Samen met intensieve therapie zou hij misschien zelfs zelfstandig kunnen zitten. Een prestatie waar zijn ouders eerder niet over durfden te dromen.

Levi is bijna twee maanden te vroeg geboren en lijdt aan cerebrale parese,een hersenbeschadiging waardoor hij zijn spieren niet goed controleren. Door de hele rits operaties die de Purmerender in zijn zijn jonge leven al heeft moeten ondergaan, wordt zijn spierspanning steeds beperkter.

De familie kwam in aanraking met stichting de Roode Draak in Biddinghuizen waar Levi voor het eerst een sessie met een Mollii Pak kon doen. Meteen was er resultaat. Na slechts een uurtje in het pak was het mogelijk voor Levi om -voor het eerst sinds jaren- in de kleermakerszit te zitten, zijn hoofd zelfstandig omhoog te kunnen houden en zijn armen bewust te kunnen laten zakken.

Mollii Pak

Een Mollii Pak is een pak waarin 58 elektroden zijn verwerkt. Deze elektroden geven zwakke stroomstootjes af, waardoor spieren zich gaan ontspannen of juist worden geactiveerd. Daardoor kan de drager van het pak zelf meer met zijn spieren doen.

Alleen wordt het Mollii Pak in Nederland nog niet vergoed. Alexandra Nobel, Levi’s tante, is daarom een crowdfunding gestart om geld op te halen voor de familie. Volgens Alexandra zijn de hoge kosten namelijk als jong gezin met twee kinderen, waarvan één zwaar gehandicapt, niet zelfstandig op te brengen. In totaal hebben ze bijna zevenduizend euro nodig.

En het gaat goed. Inmiddels is er al meer dan 5700 euro opgehaald. Maar de familie wil de actie ook doorzetten nadat ze het streefbedrag hebben gehaald zodat ze met het geld ook andere kinderen kunnen helpen.

Een donatie maken voor het Mollii Pak van Levi kan hier.

Bron: Mediapartner NH-Nieuws.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.