* VerkiezingenPurmerend

Europese verkiezingen 2019: PvdA winnende partij in Purmerend

Purmerend – De PvdA is bij de Europese Verkiezingen in Purmerend de grootste partij geworden. De sociaal-democraten kregen 20,6% van de stemmen en zagen bijna een verdubbeling van de cijfers ten opzichte van 5 jaar geleden (11,2%). Nieuwkomer Forum voor Democratie volgt met 17,7% als tweede partij.

De VVD steeg licht met 2,1%. en is de derde partij geworden in Purmerend. GroenLinks kon rekenen op een plus van 2,9% en is hiermee de vierde partij geworden. Het CDA had te maken met een lichte daling van 1,3%. De PVV kreeg in Purmerend harde klappen. In 2014 was deze partij nog goed voor 20,8% maar moet het nu doen met 5,8% van de stemmers. D66 kreeg ook wat de verduren en daalde 8,6%. In totaal zijn er 22.266 stemmen (35,4%) uitgebracht in Purmerend.

De uitslagen zijn geen volledige afspiegeling van het politieke klimaat in onze gemeente, omdat lokale partijen niet meedoen aan deze verkiezingen.

Steuntje in de rug – Koop lokaal
Kan jij ook een steuntje in de rug gebruiken? Kijk dan hier!

Wij maken met veel plezier het nieuws. Vond u dit een interessant artikel? Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Heeft u nieuws, foto's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.