* VerkiezingenPurmerend

Europese verkiezingen 2019: PvdA winnende partij in Purmerend

Purmerend – De PvdA is bij de Europese Verkiezingen in Purmerend de grootste partij geworden. De sociaal-democraten kregen 20,6% van de stemmen en zagen bijna een verdubbeling van de cijfers ten opzichte van 5 jaar geleden (11,2%). Nieuwkomer Forum voor Democratie volgt met 17,7% als tweede partij.

De VVD steeg licht met 2,1%. en is de derde partij geworden in Purmerend. GroenLinks kon rekenen op een plus van 2,9% en is hiermee de vierde partij geworden. Het CDA had te maken met een lichte daling van 1,3%. De PVV kreeg in Purmerend harde klappen. In 2014 was deze partij nog goed voor 20,8% maar moet het nu doen met 5,8% van de stemmers. D66 kreeg ook wat de verduren en daalde 8,6%. In totaal zijn er 22.266 stemmen (35,4%) uitgebracht in Purmerend.

De uitslagen zijn geen volledige afspiegeling van het politieke klimaat in onze gemeente, omdat lokale partijen niet meedoen aan deze verkiezingen.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.