16.5 C
Purmerend
zaterdag 25 mei 2024
Home* RechtspraakPurmerender krijgt 7 jaar cel voor brute woningoverval

Purmerender krijgt 7 jaar cel voor brute woningoverval

Arnhem – Een 27-jarige Purmerender moet voor 7 jaar de cel in en een schadevergoeding van 230.000 euro betalen. De Purmerender is veroordeeld vanwege een brute woningoverval op een vrouw van 78 jaar uit Arnhem. De veroordeling is conform de eis van het OM.

Tijdens het proces ontkende de man in het huis te zijn geweest ondanks dat er bewijs van dna was en de 78-jarige vrouw hem voor “200 procent” herkende: “Al was hij nu wel wat afgevallen.”

De man mishandelde -samen met een nog niet opgepakte medepleger- de 78-jarige vrouw en sloot haar op in de wijnkelder van haar huis in Arnhem. De twee overvallers sloegen de bejaarde vrouw en drukten haar keel dicht. Ook kreeg de vrouw een pistool op haar hoofd gericht en sleurden haar met haar haren mee. “Het was het heftigste moment van mijn leven. Ik zat daar in de kelder en kon de deur niet open krijgen. Ik kan het gewoon niet verwerken”, zei ze.

De auto die gebruikt werd bij de overval in Arnhem was in de nacht van 4 op 5 mei 2016 gestolen in de Lamastraat in Purmerend. De Purmerender erkende dat hij de auto heeft gestolen maar dat hij niet mee heeft gedaan aan de betreffende overval. “Ik ben inbreker, geen overvaller.”, bezwoer hij tijdens het proces. 

Wel gaf de Purmerender aan dat hij enkele dagen eerder in de buurt van de woning was. Hij zou de daadwerkelijke overvallers alleen hebben voorzien van informatie over hoe ze het moesten aanpakken om in te breken in de beveiligde woning. Drie anderen hebben volgens hem de overval gepleegd. De rechtbank in Arnhem vindt dat niet geloofwaardig.

De rechtbank heeft hem een zwaardere straf gegeven dan gebruikelijk omdat tegen de 78-jarige vrouw veel geweld is gebruikt. De rechtbank rekent het hem ook aan dat hij geen verantwoordelijkheid neemt voor de overval. Mede door zijn zwijgen is de andere verdachte (nog) niet achterhaald.

Relevant artikel:

26-jarige Purmerender verdacht van brute overval op bejaarde vrouwSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,929FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
16.5 ° C
17.3 °
15.6 °
78 %
2.7kmh
100 %
za
17 °
zo
18 °
ma
18 °
di
18 °
wo
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.