12.8 C
Purmerend
zondag 14 april 2024
HomePurmerendWinkeldief uit Purmerend gigantisch voor paal gezet (video)

Winkeldief uit Purmerend gigantisch voor paal gezet (video)

Vriezenveen – Van een aangifte wil Bebo Parket uit Vriezenveen niets weten en koos woensdag voor een creatief alternatief om een winkeldief uit Purmerend voor paal te zetten. De Purmerender stal eerder deze week een decoupeerzaag. De man had de pech dat de beveiligingscamera precies op hem gericht was. 

Toen de man, na aankoop van een vloer, een gratis droogloopmat ophaalde verstopte hij de decoupeerzaag onder de droogloopmat. Voor het bedrijf een koud kunstje om te achterhalen wie de man was en ze verzonnen een list om de man weer naar de winkel te lokken. Het bedrijf verloot onder klanten altijd een fiets en liet de man weten dat hij de fiets had gewonnen. Wat volgde was een bijzondere confrontatie, die ook op video werd opgenomen. Het zorgde in een mum van tijd voor honderden reacties op social media.

Het bedrijf kleedde de goed doordachte val ludiek aan. Naast de fiets stond een groot beeldscherm, met daarop de video van de diefstal. In het mandje van de fiets hadden medewerkers naast klusspullen, ook de lege doos van de decoupeerzaag gestopt. „Hier, die hoort er nog bij”, was de mededeling, toen de Purmerender, in het gezelschap van zijn vrouw, binnenkwam lopen. Hierop hield de man een onsamenhangend verhaal: “Mijn vriend had hem gepakt. Wij gaan deze gebruiken en daarna weer terugbrengen.”  Zijn vrouw, die heel gebrekkig Nederlands sprak en tot dan toe bijna niets zei, vroeg hem opeens: “Heb jij dat gestolen? Is dat waar, wat die mensen zeggen?”

De Purmerender heeft de fiets mee naar huis genomen en mocht van Bebo Parket ook de decoupeerzaag houden. “Van mij mag je de hele bende houden maar ik vind het wel apart dat je zo iets doet.” Aangifte doet Bebo parket niet. “Nee joh, we hebben ‘m voor lul gezet. En daar pakken we zo’n winkeldief veel meer mee. En dat gaan we het voortaan altijd zo doen bij winkeldieven: aan de schandpaal ermee.”, laat de eigenaar aan het AD weten.

Bronnen: Ad.nl/Bebo ParketSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,872FansLike
2,545VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
12.8 ° C
13.9 °
11.1 °
60 %
1.8kmh
98 %
zo
13 °
ma
8 °
di
9 °
wo
6 °
do
9 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.