112Purmerend

Zet je licht aan! Politie gaat extra controleren op fietsverlichting

Purmerend – De Politie Purmerend gaat de aankomende periode extra controleren op goed werkende en zichtbare fietsverlichting. Dit laat de Politie Purmerend weten op Facebook. “Zorg dat je gezien wordt en zet je licht aan!”

Als fietser moet je in het donker en overdag bij slecht zicht een voorlicht en achterlicht aan hebben. Je mag hiervoor ook losse lampjes gebruiken. Ook moet de fiets reflectoren hebben op de achterkant, trappers en wielen (velgen) of banden. Heb je geen licht of fiets je zonder verlichting aan, dan kun je bekeurd worden. De bekeuring voor fietsen zonder licht bedraagt € 55.

Cijfers

Bijna de helft (44%) van jongeren in een leeftijdscategorie van 12 tot 25 jaar oud heeft geen voor- en achterlicht op zijn fiets. In tegenstelling tot wat beweerd wordt, zijn jonge fietsers zich wel degelijk bewust van het belang van fietsverlichting. Vaak zijn het pragmatische redenen, zoals ‘lege batterijen’ (50%) of  ‘vergeten’  (41%) om op een bepaald moment geen fietslicht te voeren. De belangrijkste redenen voor jongeren om wél met verlichting te fietsen zijn:

  • Hun eigen veiligheid (93%)
  • Zichtbaar zijn voor anderen (92%)
  • Het voorkomen van een bekeuring (86%)

Nieuws maken kost nou eenmaal geld. En gratis nieuws bestaat niet. Vond u dit een interessant artikel? Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Heeft u nieuws, foto's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.