Zet je licht aan! Politie gaat extra controleren op fietsverlichting

Foto: Regio Purmerend

Purmerend – De Politie Purmerend gaat de aankomende periode extra controleren op goed werkende en zichtbare fietsverlichting. Dit laat de Politie Purmerend weten op Facebook. “Zorg dat je gezien wordt en zet je licht aan!”

Als fietser moet je in het donker en overdag bij slecht zicht een voorlicht en achterlicht aan hebben. Je mag hiervoor ook losse lampjes gebruiken. Ook moet de fiets reflectoren hebben op de achterkant, trappers en wielen (velgen) of banden. Heb je geen licht of fiets je zonder verlichting aan, dan kun je bekeurd worden. De bekeuring voor fietsen zonder licht bedraagt € 55.

Cijfers

Bijna de helft (44%) van jongeren in een leeftijdscategorie van 12 tot 25 jaar oud heeft geen voor- en achterlicht op zijn fiets. In tegenstelling tot wat beweerd wordt, zijn jonge fietsers zich wel degelijk bewust van het belang van fietsverlichting. Vaak zijn het pragmatische redenen, zoals ‘lege batterijen’ (50%) of  ‘vergeten’  (41%) om op een bepaald moment geen fietslicht te voeren. De belangrijkste redenen voor jongeren om wél met verlichting te fietsen zijn:

  • Hun eigen veiligheid (93%)
  • Zichtbaar zijn voor anderen (92%)
  • Het voorkomen van een bekeuring (86%)

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*