* Boerenprotest* Middenbeemster

Boeren “hamsteren” DEEN supermarkt leeg en bezetten distributiecentrum

Middenbeemster – Protestboeren hebben vanochtend een DEEN supermarkt in de Middenbeemster bezocht en hebben daar symbolisch de schappen leeg “gekocht.” Na het boodschappen doen hebben de boeren het PLUS Retail Distributiecentrum “bezet.” De actie is een voorzetje naar een aangekondigd protest van Farmers Defence Force, die dreigen om de voedselvoorziening rond kerst stil te leggen. 

In de week voor kerst – als heel Nederland de koel- en voorraadkast vult voor de feestdagen – wil de actiegroep in heel het land de voedselvoorziening stilleggen door de bevoorrading van supermarkten te saboteren. Dat willen ze doen door wegen van en naar distributiecentra van supermarkten te blokkeren. Op die manier zou de waardering voor boeren en hun werk moeten groeien.

Inzet leger

Jan Brouwer, directeur van het Centrum voor Openbare Orde en Veiligheid waarschuwde eerder in een interview met het Algemeen Dagblad dat de boeren met het blokkeren van distributiecentra de grens van het toelaatbare overschrijden. “Dat wordt een clash waarbij het leger wordt ingezet.’’

Onevenredig hard getroffen

Boeren voerden de afgelopen maanden geregeld actie om te laten blijken dat hun branche onevenredig hard wordt getroffen bij het terugdringen van de stikstofuitstoot. Zo vinden ze bijvoorbeeld dat de luchtvaart een grotere bijdrage dient te leveren aan de reductie.

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Heeft u nieuws, foto's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.