9.8 C
Purmerend
zondag 10 december 2023
HomePurmerendOnderzoek naar herontwikkeling golfbaan verlengd

Onderzoek naar herontwikkeling golfbaan verlengd

Purmerend – Al enige tijd onderzoeken gemeente, BurgGolf en gebiedsontwikkelaar BPD of het mogelijk is om de golfbaan aan de Westerweg te herontwikkelen tot een kleinere golfbaan van 18 holes met op het terrein daarnaast zo’n 1.500 woningen. De behoefte aan woningen in Purmerend is groot. Purmerend heeft daarom als doelstelling om 10.000 woningen bij te bouwen.

Dit doet de gemeente door te verdichten rond het centrum met de ontwikkeling van onder andere het Wagenweggebied, langs de Purmersteenweg en het stationsgebied. Een ontwikkeling op de golfbaan kan daar een mooie aanvulling op zijn. De partijen hebben met elkaar afgesproken om door te gaan met de verkenning naar de mogelijkheden.

Het gemeentebestuur heeft besloten om voor nieuwbouw de norm 30-30-40 te hanteren. Dat betekent dat van alle nieuw te bouwen woningen 30% sociale huur moet zijn en 30% middeldure huur of betaalbare koop. De overige 40% is vrij in te delen. 30% sociale huurwoningen was al onderdeel van de verkenning. Maar de partijen vinden ook de doorstroomwoningen belangrijk. De gemeente, BurgGolf en BPD hebben daarom afgesproken om de verdeling 30-30-40 voor de golfbaan als startpunt voor de verkenning aan te houden. Dat betekent dat nu wordt bekeken hoe zo’n woningbouwprogramma eruit kan zien.

Buurgemeenten en provincie

De afgelopen tijd zijn al belangrijke stappen gezet. Zo is er goed overleg met de buurgemeenten over borging van de kwaliteiten van de droogmakerij de Purmer en de ambities van de verschillende gemeenten. Verder is de verkenning van een mogelijke ontwikkeling van een deel van de golfbaan met de provincie besproken.

Verkeer

In deze fase onderzoeken partijen verder hoe het verkeer van de nieuw te bouwen woningen straks kan worden afgewikkeld zodat de woningen goed bereikbaar zijn en het verkeer goed aansluit bij de bestaande stad. Als de onderzoeken verder gevorderd zijn, worden de plannen gepresenteerd.

Relevante website:

Nieuwbouw Golfbaan Purmerend

Met Westerzicht, een kleinschalig appartementencomplex van 12 luxe appartementen, wordt de historie van de voormalige landgoederen en prachtige landhuizen in ere gehouden. Hierbij is aansluiting gezocht op de stijl van de originele woningen aan het lint. Het gebouw bestaat uit 4 etages en staat langs de Westerweg.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. Leuk. Dan heeft Purmerend eindelijk ook een mediocre golfbaan ipv een van de mooiste van Noord Holland. Laten we hierna het Purmerbos platwalsen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,742FansLike
2,526VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
9.8 ° C
10.6 °
8.9 °
77 %
4.9kmh
74 %
zo
10 °
ma
10 °
di
8 °
wo
9 °
do
5 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.