19.2 C
Purmerend
dinsdag 23 juli 2024
HomePurmerendKunstgenoten in beweging wint het Lokaal Compliment 2019

Kunstgenoten in beweging wint het Lokaal Compliment 2019

Purmerend – Op vrijdag 13 december kregen de vrijwilligers van Kunstgenoten in beweging het Lokaal Compliment uitgereikt uit handen van wethouder Harry Rotgans. Deze jaarlijks terugkerende prijs van 1.000 euro wordt uitgereikt aan een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor de Purmerendse samenleving. Dit jaar was het thema ‘De kracht van samen!’

Bij Kunstgenoten in beweging worden elke donderdag verschillende activiteiten georganiseerd voor en door 60-plussers. Het is laagdrempelig, niet duur en zorgt ervoor dat oudere Purmerenders de deur uit komen, andere mensen ontmoeten en hun contacten kunnen uitbreiden. Wherelant is de thuisbasis, maar de activiteiten worden ook georganiseerd in samenwerking met Spurd, Clup en de bibliotheek. Ze proberen de eenzaamheid van mensen te doorbreken door activiteiten te organiseren en de mensen met elkaar te verbinden o.a. met zomermaatjes en kerstmaatjes. Hierdoor ontstaan wandelingen met elkaar en fietstochten en het leidt tot vriendschappen. Voor Kunstgenoten in beweging kwamen veel enthousiaste aanmeldingen. Vooral het doorbreken van de eenzaamheid en de verbinding met elkaar waren voor de jury doorslaggevend.

Extra prijs voor ‘Stichting Wij Allemaal’

De extra prijs van 500 euro van het Coöperatiefonds van Rabobank Waterland ging naar Stichting Wij Allemaal. Stichting Wij Allemaal, gerund door vrijwilligers, is een herkenbaar en laagdrempelig centrum voor (ex-) kankerpatiënten en hun naasten in Purmerend en Waterland. De gastvrouwen bieden hun gasten naast een kopje koffie ook een luisterend oor en geven daarmee een veilig en vertrouwd gevoel met als doel een ieder te ondersteunen. Hiermee zorgen zij dat men gesterkt en het liefst sterker, de draad weer op kan pakken. Zo’n 70 vrijwilligers, ambassadeurs en bestuur zetten zich in om het inloophuis draaiende te houden, van de tuinmannen, administratie tot gastvrouwen. Iedereen draagt zijn steentje bij. De jury was ervan onder de indruk dat zo veel mensen het inloophuis een warm hart toedragen. Dat bleek uit de vele aanmeldingen, met teksten als “De warmte, de steun en de gezelligheid die bezoekers elke keer krijgen blijft overweldigend” en “je hoeft het niet alleen te doen!” is oprecht de juiste slogan voor Wij Allemaal”.

Het thema van 2019: ‘De kracht van samen!’

Bijna 30 organisaties waren dit jaar aangemeld voor het Lokaal Compliment 2019. Voor de jury was het moeilijk kiezen uit de vele aanmeldingen en heeft zich er vooral op gericht dat de winnende activiteiten zorgen voor aandacht, afleiding, waardering en erkenning en dat de activiteiten mensen in staat stellen om contact te houden met de buitenwereld.

Er waren in totaal 10 organisaties genomineerd en eigenlijk verdienen ze allemaal een Compliment. En dat is dan ook gebeurd. Alle andere 8 genomineerden kregen 250 euro voor hun activiteiten. Dat waren: Vrienden voor Purmerend, Stichting Present Purmerend, Bewonerscommissie Het Dagboek, Wijkkerngroep Purmer-Noord, Stichting Roze en Regenboog, De Zonnebloem Purmerend, Stichting Vriendschappelijk Huisbezoek Humanitas en Stichting Luctus.  Na afloop was er voor alle aanwezige vrijwilligers nog een boekenbon.

Jury

De jury bestond uit wethouder Harry Rotgans, Rob de Neve en Erika Hes van het Coöperatiefonds van Rabobank Waterland en Monique Cremers, lid Raad van Bestuur van de Zorgcirkel. Tijdens een feestelijke bijeenkomst in de bibliotheek in Purmerend werd de winnaar van het Lokaal Compliment 2019 bekendgemaakt.

Relevant artikel:

Lokaal Compliment 2019: ‘De kracht van Samen!’Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,968FansLike
2,556VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
19.2 ° C
20 °
18.3 °
77 %
3.6kmh
100 %
di
20 °
wo
21 °
do
23 °
vr
18 °
za
20 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.