112Waterland

Meerdere dode en zwaar verwaarloosde dieren gevonden in drassig weiland

Waterland – Ergens in een weiland in de regio Zaanstreek-Waterland zijn zwaar verwaarloosde schapen en koeien gevonden. Ook lagen er meerdere dode dieren. De eigenaar heeft een boete gekregen. 

Het vee stond in een drassig weiland, waar nergens een droge plek te vinden was. De vacht van de nog levende schapen en koeien was ernstig verwaarloosd.  

De politie laat weten dat er onderzoek is gedaan en dat de dieren in beslag zijn genomen. Het zou gaan om tien schapen en koeien, maar of dat gaat om de levende en dode dieren samen wil de politie niet zeggen. 

Herleidbaarheid

Ook is onduidelijk waar het precies is gebeurd. “We kunnen in verband met de herleidbaarheid en privacy niet zeggen waar dit precies is geweest”, aldus een woordvoerder. “Maar er zijn maatregelen genomen en de eigenaar is bekeurd.”

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Bron
Mediapartner NH-NIeuws

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.