ondernemers

Lege schappen in supermarkten ondanks voortdurend bijvullen

Purmerend – De supermarkten hebben voldoende op voorraad. Ondanks dat zijn veel schappen leeg. Het gaat met name om producten als WC-papier, rijst, pasta, afbakbrood en langhoudbare pot-, blik-, en diepvriesproducten.

Een rondje langs de supermarkten liet overal hetzelfde beeld zien. Drukke winkels met veel lege schappen. Toch maakt geen van de managers die wij spraken zich zorgen: “Er zijn meer dan voldoende voorraden, ook in de centrale magazijnen. Bepaalde producten lopen momenteel alleen zo snel de winkel uit, dat er niet tegenop te vullen is”.

Alle 12 kassa’s waren vanmorgen open bij Deen Wagenweg. “Het zijn taferelen zoals rond de kerstdagen”, was een veel gehoorde opmerking. Geen van de bezoekers die wij aanspraken gaf toe te hamsteren of deed er beetje lacherig over. “Ik koop altijd twee grote pakken toiletpapier voor het weekend”.

Bij Lidl op de Burgermeester Kooimanweg droegen sommige kassamedewerkers wegwerphandschoentjes. Sommige winkels geven aan een sterke voorkeur te hebben voor pintransacties.

Update na wekelijkse persconferentie premier Mark Rutte

Rutte: ‘Hamsteren is niet sociaal’

“We moeten voorkomen dat mensen die vanavond thuiskomen van hun werk in bijvoorbeeld de zorg voor een leeg schap komen te staan”, zei de premier in zijn wekelijkse persconferentie.

Alleen producten als handgel en paracetamol zijn nauwelijks meer beschikbaar.

Een fotoimpressie van alle in Purmerend gevestigde supermarktketens:

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

2 commentaren

 1. Ik snap ook niet waarom de bedrijfsleider niet ingreep, niet meer dan 2 van bepaalde artikelen x person

 2. Heb de hamsters vanmorgen, toen ik mijn laatste boodschappen (vers fruit, groente, melk e.d.), voor dít weekend, ging halen ook zien inslaan.

  Niet alleen houdbare producten, pasta o.i.d. maar verdraaid veel chipd, koek, limonade en DRANK!!
  De reinste larie;
  *er is geen tekort aan producten.
  *er zijn extra vrachtwagens ingezet.
  *alleen rijdt een vrachtwagen maar 80 kilometer per uur, dus duurt het soms even om de voorraden aan te vullen.

  Denk nu eens, om met Rutte te spreken aan de Italiaanse toestanden m.b.t. het hamsteren; er werd kortstondig gehamsterd nadat het land op slot ging.
  48 tot 72 uur gingen mensen massaal naar de winkels toe.
  Toe ze zagen dat de supernarkten gewoon bevoorraad werden en vol bleven was het hamsteren rap over.

  Als de Nederlanders vandaag en morgen zien dat de supermarkten vol blijven, komt de rust vanzelf weer terug.

  Hou je hoofd koel: alles wat je nu hamstert zul je, voor het over de datum gaat, op moeten eten of drinken of je het nu lekker vindt of niet

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.
%d bloggers liken dit: