actueelPurmerend
Trending

Medewerker Dijklander besmet met Corona: patiënten geïnformeerd

Purmerend – Een medewerker van het Dijklanderziekenhuis in Purmerend is besmet met het Corona-virus, dat bevestigde het Dijklander Ziekenhuis vanmiddag aan Regio Purmerend. Alle patiënten die recentelijk voor de positieve test met de medewerker in contact zijn geweest, zijn hier door het ziekenhuis over geïnformeerd. De medewerker is in thuisisolatie geplaatst.

Regio Purmerend sprak vanmiddag met iemand die, binnen de door het RIVM gehanteerde incubatietijd van 2-14 dagen, in contact geweest is met de medewerker. De datum van de afspraak viel eerder dan het door het ziekenhuis gehanteerde punt waarop patiënten worden benaderd. De betrokkene is om deze reden niet geïnformeerd. Hoewel niemand in het gezin klachten heeft, waren ze wel graag door het ziekenhuis op de hoogte gebracht. Ze hadden ze in dat geval zelf de beslissing genomen om contacten te mijden. Voor de zekerheid isoleert het gezin zich nu op eigen initiatief tot na de maximale door het RIVM gehanteerde incubatietijd.

Het ziekenhuis geeft aan zeer zorgvuldig te werk te gaan wat betreft (nieuwe) positieve medewerkers/patiënten. Verder zegt het ziekenhuis geen aantallen meer door te geven, omdat die ten tijde van publicatie alweer achterhaald kunnen zijn.

Om privacy-redenen wordt de functie van de medewerker door het ziekenhuis niet vrijgegeven.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.