12.7 C
Purmerend
maandag 27 mei 2024
HomeactueelPurmerenders printen 3D-hulpstukjes voor zorgmedewerkers door heel Nederland

Purmerenders printen 3D-hulpstukjes voor zorgmedewerkers door heel Nederland

Purmerend – Ze zag het voorbij komen op internet en dacht toen: “Dat kan ik ook”. De Purmerendse Tracey begon kort geleden met het 3D-printen van zogenoemde “hulpstukjes”. Inmiddels heeft zij, samen met twee andere Purmerenders, ruim 450 zorgmedewerkers voorzien van een exemplaar.

Mensen die regelmatig uren achter elkaar met een mondkapje op lopen, zullen het bevestigen. Na verloop van tijd beginnen de elastiekjes te irriteren. Voor dit probleem bestaat een hele eenvoudige oplossing: het zogenoemde “hulpstukje”.

Tracy heeft – vanuit haar bedrijf in 3D-beeldjes – thuis een 3D printer staan. Ze begon met het printen van hulpstukjes voor Purmerendse zorginstellingen zoals het Dijklanderziekenhuis en Stichting Wonen Zorg. Inmiddels verstuurt ze hulpstukjes naar zorgverleners door het hele land en weten ook zelfstandige zorgmedewerkers haar te vinden.

Een 3D printer in werking

Het printen van de kleine objectjes is kinderlijk eenvoudig. Ook zijn de kosten laag. Het gaat om een paar cent per hulpstukje. 3D-printers printen alleen langzaam. Hierdoor gaan er uren overheen om een aantal exemplaren te maken. Tracey is dan ook blij dat ze inmiddels hulp heeft gekregen van 2 andere Purmerenders met 3D-printers.

Frank sloot zich al snel aan bij het initiatief van Tracey. Gewoon omdat hij ook een printer had staan en graag wat wilde betekenen. Afgelopen week bracht hij persoonlijk een aantal hulpstukjes naar het Boven ‘t IJ ziekenhuis in Amsterdam-Noord.

Frank vertelde in een interview aan Regio Purmerend hoe zorgmedewerkers reageerden, nadat ze er achter kwamen wat hij daar kwam doen: “Ik moest natuurlijk eerst door een witte triage-tent, voordat ik het ziekenhuis in mocht. Toen de medewerkster die mij onderzocht hoorde dat ik hulpstukjes kwam brengen, vroeg ze direct of ze er eentje mocht hebben. Natuurlijk kregen zij en haar collega een exemplaar. Het is dat het niet mocht, maar anders was ze me waarschijnlijk om mijn nek gevlogen. Sindsdien besef ik me pas echt hoe belangrijk dit is voor de medewerkers in de zorg.”

De 3 Purmerenders hebben samen inmiddels zo een 450 hulpstukjes geprint en verspreid. Maar ze zijn opzoek naar meer mensen met een 3D-printer. Heeft u of uw bedrijf er eentje staan? Neem dan contact op met Tracey via haar Facebookpagina 3D Beeldjes. Heeft u geen Facebook? Dan kunt u een mailtje sturen naar [email protected] .

De hulpstukjes worden geheel kosteloos geproduceerd en verstuurd.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,929FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
12.7 ° C
13.9 °
10.7 °
78 %
3.6kmh
53 %
ma
18 °
di
18 °
wo
15 °
do
14 °
vr
12 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.