12.7 C
Purmerend
zondag 14 april 2024
HomeactueelMan uit VS breekt wereldrecord door meer dan 34.000 Big Macs te...

Man uit VS breekt wereldrecord door meer dan 34.000 Big Macs te eten

Donald Gorske heeft zijn wereldrecord voor de meeste Big Mac-burgers die in een leven zijn gegeten, verlengd nadat hij in 2023 nog eens 728 Big Macs had verorberd. Don’s record staat nu op een verbazingwekkende 34.128 Big Macs.

De 70-jarige gepensioneerde gevangenisbewaarder uit de Verenigde Staten at zijn eerste Big Mac bijna 52 jaar geleden, op 17 mei 1972. “Op dat moment zei ik: ‘Ik ga deze waarschijnlijk de rest van mijn leven eten.’ Ik gooide de doosjes op de achterbank en begon ze vanaf dag één te tellen,” vertelt Don in een interview aan Guinnesworldrecords.

Hij heeft sinds die dag elke Big Mac die hij heeft gegeten bijgehouden en heeft nog steeds alle verpakkingen en bonnetjes. Don kreeg zijn Guinness World Records-titel in 1999, maar hij was al vele jaren daarvoor in het nieuws, sinds 1986, hetzelfde jaar dat hij begon met zijn baan in een zwaarbeveiligde gevangenis.

Ondanks dat hij de meeste interviewverzoeken afwees vanwege het “meedogenloze” verbale misbruik dat hij zou krijgen als de gevangenen hem op tv zagen, duurde het niet lang voordat de hele gevangenis wist van zijn unieke dieet.

10 jaar eerder met pensioen

“Als ik een dollar had voor elke keer dat me werd verteld waar ik mijn Big Macs moest steken, had ik 10 jaar eerder met pensioen kunnen gaan,” zegt Don. Don’s collega-bewakers waren daarentegen erg ondersteunend voor zijn record, en op dagen dat hij vastzat aan dubbele diensten, smokkelden ze Big Macs voor hem naar binnen.

Toen hij begon met het eten van Big Macs, at Don er tot wel negen per dag. Tegenwoordig eet hij er meestal twee: één voor de lunch en één voor het diner. Hij reed elke dag naar McDonald’s, maar sinds hij met pensioen is, koopt hij ze twee keer per week in partijen. Hij eet er een verse in het restaurant als hij zijn bestelling ophaalt, en neemt de rest mee naar huis om op te warmen als hij honger heeft.

Geen ontbijt

Behalve Big Macs eet Don niet veel anders. Hij slaat het ontbijt over, en het enige andere voedsel dat hij eet is een kleine avondsnack zoals ijs, een fruitreep of chips. Zijn favoriete eten naast Big Macs was vroeger kreeft, maar Don zegt dat hij dat meer dan 28 jaar geleden voor het laatst heeft gegeten.

“Uit respect voor mijn moeder at ik van 1973 tot 1981 één niet-Big Mac-maaltijd per dag omdat ze zich zorgen maakte over mijn gezondheid. Op 1 april 1981 liet ze me die belofte opgeven toen ze zei: ‘Als ze je nu nog niet hebben gedood, ga je gang,'” herinnert Don zich.

Don in 2020 met een eerder wereldrecord.

Burger King

Don probeerde in 1984 een Burger King Whopper, maar die kon zijn loyaliteit aan de Big Mac niet doen wankelen. “Als ik iets leuk vind, houd ik me daar de hele tijd aan,” zegt hij. Ondanks dat hij meer dan 34.000 Big Macs heeft gegeten, zegt Don dat hij geen gezondheidsproblemen heeft gehad.

Om zijn lichaam te onderhouden, laat hij de frietjes bij zijn burgers weg, en hij loopt elke dag zes mijl. Don is goed bekend bij zijn lokale McDonald’s – hij heeft zelfs zijn portret aan de muur hangen.

Sterker nog, Don’s liefde voor McDonald’s is zo diep dat hij zijn vrouw, Mary, ten huwelijk vroeg op de parkeerplaats. “Ze heeft veel obsessief-compulsieve dingen die ik doe verdragen en heeft mijn Big Mac-ding haar niet laten storen,” zegt Don.

Halve eeuw

Na meer dan een halve eeuw Big Macs te hebben gegeten, geniet Don er nog steeds net zo van als toen hij begon. “Mensen die me een Big Mac hebben zien eten, merken vaak op dat ik eruit zie alsof ik er voor de allereerste keer een eet,” zegt hij.

“Veel mensen dachten dat ik nu al dood zou zijn, maar in plaats daarvan ben ik al 24 jaar recordhouder – een van de langstlopende recordhouders van Guinness World Records, dus dat vind ik best cool.”Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,871FansLike
2,545VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
12.7 ° C
14 °
10.6 °
57 %
0.9kmh
100 %
zo
11 °
ma
8 °
di
9 °
wo
9 °
do
9 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.