10 C
Purmerend
donderdag 4 april 2024
Home112Buurtbewoners over steekpartij in woning aan de Rivierenlaan: “Het had ook een...

Buurtbewoners over steekpartij in woning aan de Rivierenlaan: “Het had ook een schietpartij kunnen zijn”

Purmerend – Verschillende buurtbewoners in de omgeving van de Rivierenlaan zijn niet verbaasd over de steekpartij afgelopen zaterdag in een woning daar. Bij de steekpartij is een man gewond geraakt. De politie is nog bezig met een onderzoek.

Regio Purmerend sprak met vijf buurtbewoners, die allemaal anoniem willen blijven uit angst voor represailles. Ze geven aan dat ze al langer last hebben van overlast vanuit de woning. “De man die er woont dealt vanuit dat huis drugs. En dan is dat het zwaardere spul. Dagelijks is het een aan- en afloop van mensen die daar drugs halen en gebruiken”, zegt een van hen.

Bijna allemaal geven ze aan dat het wachten was dat het mis zou gaan. “Het had ook een schietpartij kunnen zijn. Als je zag wat voor types daar naar binnen gingen, dan verbaast deze steekpartij mij niks. Het hangt niet voor niets daar vol met camera’s”

Volgens de buurtbewoners is de kale man, waarvan de politie een burgernet bericht uit liet gaan, een notoire drugsdealer. “Op een gegeven moment durf je je mond niet meer open te trekken, omdat je bang bent voor je eigen hachie.”

Situatie bekend

Volgens de omwonenden is de situatie bekend bij de politie en gemeente. “Dat is al zoveel keer gemeld dat het geen zin meer heeft. Dan moeten wij als buurt daar maar mee ‘dealen’”, grapt een man die daarmee refereert naar het dealen vanuit de woning. Een ander geeft aan dat het voor de politie en gemeente moeilijk is. “Als elke bezoeker zijn mond houdt valt er niets te constateren. Bezoek mag je gewoon ontvangen.”

Hij begrijpt de spagaat waar de gemeente en de politie zich in bevinden. “Maar als de gemeente wat daadkrachtiger was geweest, dan had het allang opgelost kunnen zijn. Hoeveel meldingen moet je hebben?”

Schot in de zaak

Alle vijf de buurtbewoners zijn in ieder geval blij dat er nu schot in de zaak komt. “Ik kan mij voorstellen dat de politie door de steekpartij toegang heeft gekregen tot de woning en daar veel drugs en andere verboden dingen heeft aangetroffen. We gaan het wel horen.”

Relevant artikel:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,863FansLike
2,541VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
lichte regen
10 ° C
11.2 °
9 °
85 %
4.5kmh
95 %
do
11 °
vr
15 °
za
21 °
zo
18 °
ma
13 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.