actueel

Edambusters maken fly-past over verzorgingshuizen

Purmerend – Op 4 mei voerden de Edambusters herdenkingsvluchten uit voor alle gevallen vliegers in Nederland. Zo ook dit jaar, al is de route wat aangepast. Even na 15:30 uur werd Purmerend aangedaan.

De Edambusters is het 1077 squadron van de Royal Airforces Association en bestaat uit een groep Nederlandse privé-vliegers die met de RAF geassocieerd is. Normaal vliegen zij op 4 mei over de gebruikelijke herdenkingsplaatsen.

Dit jaar is alles anders. Om mensen in verzorgingshuizen een hart onder de riem te steken is gekozen voor een aangepaste route. Dit jaar vlogen de vliegtuigen nadrukkelijk over deze locaties en namen daarbij een rondje stad of dorp mee. Hiermee werd ook groepsvorming voorkomen.

Met de nieuwe aangepaste route komen de vliegtuigen over een aantal plaatsen waar ze normaal op 4 mei in de buurt komen maar niet over vliegen. Dit zijn Nijkerk, Amersfoort, Hilversum, Almere, Monnickendam, Purmerend, Oosthuizen, Hoorn, Avenhorn, Obdam, Enkhuizen en tot slot Lelystad.

De formatie bestond dit jaar uit 3 vliegtuigen.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.