9.8 C
Purmerend
zondag 10 december 2023
HomeactueelEdambusters maken fly-past over verzorgingshuizen

Edambusters maken fly-past over verzorgingshuizen

Purmerend – Op 4 mei voerden de Edambusters herdenkingsvluchten uit voor alle gevallen vliegers in Nederland. Zo ook dit jaar, al is de route wat aangepast. Even na 15:30 uur werd Purmerend aangedaan.

De Edambusters is het 1077 squadron van de Royal Airforces Association en bestaat uit een groep Nederlandse privé-vliegers die met de RAF geassocieerd is. Normaal vliegen zij op 4 mei over de gebruikelijke herdenkingsplaatsen.

Dit jaar is alles anders. Om mensen in verzorgingshuizen een hart onder de riem te steken is gekozen voor een aangepaste route. Dit jaar vlogen de vliegtuigen nadrukkelijk over deze locaties en namen daarbij een rondje stad of dorp mee. Hiermee werd ook groepsvorming voorkomen.

Met de nieuwe aangepaste route komen de vliegtuigen over een aantal plaatsen waar ze normaal op 4 mei in de buurt komen maar niet over vliegen. Dit zijn Nijkerk, Amersfoort, Hilversum, Almere, Monnickendam, Purmerend, Oosthuizen, Hoorn, Avenhorn, Obdam, Enkhuizen en tot slot Lelystad.

De formatie bestond dit jaar uit 3 vliegtuigen.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,742FansLike
2,526VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
9.8 ° C
10.6 °
8.9 °
77 %
4.9kmh
74 %
zo
10 °
ma
10 °
di
8 °
wo
9 °
do
5 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.