9.8 C
Purmerend
zondag 10 december 2023
HomePurmerend131 nieuwe huurappartementen Wagenweggebied, voorrang voor huurders uit Purmerend

131 nieuwe huurappartementen Wagenweggebied, voorrang voor huurders uit Purmerend

Purmerend – Bot Bouw uit Heerhugowaard ontwikkelt en bouwt het plan in het Wagenweggebied. SPF Beheer heeft namens Pensioenfonds Rail & Openbaar Vervoer onlangs met Bot Bouw de overeenkomst gesloten voor de aankoop van 105 huurappartementen. Wooncompagnie zal de sociale huurwoningen in eigendom nemen.

Het plan bestaat uit 26 sociale huurappartementen en 105 vrije sector huurappartementen, waarvan 39 woningen in de middeldure huur worden verhuurd. In het plan komen verder 91 parkeerplaatsen voor bewoners en bezoekers van de vrije sector huurwoningen en 33 parkeerplaatsen in het openbaar gebied. Het bouwterrein bevindt zich tussen de Wagenweg, de Toon Dupuisstraat en de Lambertus Huisengastraat, de plek waar vroeger de autogarage van Jorritsma stond, met de daarachter gelegen grond. In het inrichtingsplan wordt de Lambertus Huisengastraat doorgetrokken tot aan de Wagenweg.

Voorrang voor huurders uit Purmerend

De sociale woningen worden door woningcorporatie Wooncompagnie in eigendom genomen en verhuurd. De 105 appartementen en de 91 bijbehorende parkeerplaatsen op het binnenterrein zijn aangekocht door SPF Beheer ten behoeve van de verhuur in de vrije sector. In totaal zal SPF Beheer 39 van deze woningen verhuren in de gereguleerde middenhuur. Om de doorstroom in de woningmarkt te bevorderen, krijgen huurders uit Purmerend die een sociale huurwoning achterlaten, voorrang bij de inschrijving voor een huurappartement in de middeldure huurwoningen.

Statige uitstraling

,,Dit plan wordt een aantrekkelijke toevoeging aan de kern van de stad Purmerend,’’ aldus architect Jan Westeneng, die het plan heeft ontworpen. ,,De identiteit en de karakteristiek van de bebouwing kenmerkt zich als die van de stedelijke woonbuurt. De diversiteit van de straatgevels en de levendigheid op straatniveau zorgen voor een verrijking van de wijk. De appartementen op de begane grond zijn iets verhoogd ten opzichte van de woonstraten. Hierdoor ontstaat een statige uitstraling, een aantrekkelijk woonklimaat en een prettige stedelijke beleving op straatniveau. Aan de binnenzijde van het blok komt het grootste deel van de parkeerplaatsen. Boven deze parkeerplaatsen komt een terras, waardoor de auto’s voor een belangrijk deel aan het zicht worden onttrokken.’’

Omwonenden enthousiast

Het plan voor de nieuwbouw en de openbare inrichting is op dinsdag 3 maart jl. aan omwonenden gepresenteerd. De inloopavond was druk bezocht. Het plan en het ontwerp zijn positief ontvangen. Omwonenden vinden dat het ontwerp goed aansluit op de omgeving. Ook is er enthousiasme dat in Purmerend nieuwe huurwoningen worden gerealiseerd. Daaraan is volgens bezoekers een grote behoefte.

Planning

Bot Bouw B.V. zal in de komende maanden het project verder ontwikkelen en streeft ernaar medio dit jaar een omgevingsvergunning aan te vragen. Afhankelijk van de vergunningsprocedure start de bouw naar verwachting medio 2021. De geschatte bouwtijd bedraagt een kleine twee jaar.

Inschrijven

Inschrijven als geïnteresseerde op het project is nu nog niet mogelijk. Dit wordt op een later moment bekend gemaakt.

Relevant artikel:

131 woningen op locatie Jorritsma in Wagenweggebied –

Purmerend – Het college heeft de 3e anterieure overeenkomst afgesloten voor woningbouw in het Wagenweggebied. Het gaat in deze overeenkomst om de voormalige locatie van Jorritsma en bestaat uit een leegstaand garagepand en een stuk braakliggend terrein aan de achterzijde. In totaal gaat het om 131 woningen waarvan 26 sociale huurwoningen, 39 middeldure en 96 …Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

2 REACTIES

 1. Lijkt mooi: 131 huurappartementen én voorrang voor huurders uit Purmerend.

  Maar lees even verder;
  26 sociale huurappartementen (maximale netto huurprijs per 01.01.2020 € 737,14, dus zónder servicekosten)
  eigendom van en verhuurd door woningcorporatie Wooncompagnie, parkeren niet mogelijk op deze locatie.

  105 appartementen en de 91 bijbehorende parkeerplaatsen op het binnenterrein zijn aangekocht door SPF Beheer ten behoeve van de verhuur in de vrije sector (nettohuur vanaf ca. € 1.000 zónder servicekosten),  waarvan 39 woningen in de middeldure huur (netto huurprijs tussen € 737,15 en ca. € 1.000, ook zónder servicekosten).

  Tsja dat is toch echt iets anders dan de titel doet vermoeden.

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,742FansLike
2,526VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
9.8 ° C
11.1 °
8.9 °
77 %
8.5kmh
87 %
zo
10 °
ma
9 °
di
8 °
wo
9 °
do
6 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.