14.5 C
Purmerend
donderdag 18 juli 2024
HomePurmerendGemeente Purmerend staat ruimere openingstijden toe voor supermarkten op feestdagen

Gemeente Purmerend staat ruimere openingstijden toe voor supermarkten op feestdagen

Purmerend – De gemeente heeft op 21 april 2020 besloten Purmerendse supermarkten in de gelegenheid te stellen om op een aantal feestdagen langer open te zijn. Dit besluit is genomen op verzoek van de supermarkten en is ingegeven door de coronamaatregelen.

Supermarkten ontvangen dagelijks veel klanten. Tijdens de feestdagen zou het aantal klanten in combinatie met de beperkte openingstijden problemen kunnen opleveren. Veilig boodschappen kunnen doen is van essentieel belang. Gelet op de maatregelen om het coronavirus terug te dringen en de vitale functie die supermarkten hebben, vindt de gemeente het gerechtvaardigd om af te wijken van de winkeltijdenverordening. Zo kunnen bezoekers van supermarkten beter gespreid boodschappen doen.

Burgemeester Don Bijl licht het besluit toe: ‘Juist op dagen dat veel mensen vrij zijn, is drukte in supermarkten te verwachten. We willen iedereen die op deze dagen boodschappen doet, in de gelegenheid stellen om dat rustig en veilig te doen, met inachtneming van de 1,5 meter afstand tot anderen.’

Feestdagen

De eerste feestdag waarvoor deze regel geldt is aanstaande maandag al, met Koningsdag. 

Het gaat totaal om de volgende dagen: 

 • Maandag 27 april (Koningsdag)
 • Dinsdag 5 mei (Bevrijdingsdag) 
 • Donderdag 21 mei (Hemelvaartsdag) 
 • Zondag 31 mei en maandag 1 juni (Pinksteren)

Op deze dagen mogen de supermarkten in Purmerend open zijn van 07:00 tot 22:00 uur. Normaal gesproken mogen winkels op grond van de Winkeltijdenverordening Purmerend 2013 op zon- en feestdagen van 09:00 tot 20:00 geopend zijn. 

1.5 meter afstand

Voor met name de supermarkten is het van belang dat zij maatregelen nemen om ervoor te zorgen dat klanten en personeel 1,5 meter afstand van elkaar houden. Ruimere openingstijden kunnen hierbij helpen. Supermarkten worden verzocht om zowel in de supermarkt als op het buitenterrein in de gaten te houden dat bezoekers zich houden aan de geldende maatregelen.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

 1. Sorry hoor, maar hier zie ik geen toegevoegde waarde van.
  Ze mogen al op zon- en feestdagen van 09:00 tot 20:00 geopend zijn. 
  Nu, in een tijd waar van de daken wordt geschreeuwd, dat de burger zoveel mogelijk binnen moet blijven en uitsluitend “indien noodzakelijk” naar buiten mag om bijv.boodschappen te doen verruimd Gemeente Purmerend/Beemster op een aantal Feestdagen de openingstijden naar 07:00 tot 22:00 uur. 

  Come on, iedere dag kun je je boodschappen halen (vaak tussen 07.00 en 22.00 uur), dit is de reinste lariekoek.
  #doesnormaal#blijfbinnen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,557VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
14.5 ° C
15.6 °
13.3 °
80 %
0.8kmh
8 %
do
23 °
vr
26 °
za
28 °
zo
23 °
ma
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.