Purmerend

Burgemeester Bijl sluit woning en bedrijf wegens drugs

Purmerend – Burgemeester Bijl heeft op 8 mei 2020 een woning aan de Jan Ritzema Bosstraat in de Purmer-Zuid voor 3 maanden gesloten. In de woning zijn harddrugs aangetroffen. Op 11 mei 2020 heeft de burgemeester een drugspand aan de Visserijweg op de Baanstee-Noord voor 3 maanden gesloten. In het pand is een hennepkwekerij aangetroffen.

De burgemeester is volgens de Opiumwet bevoegd om over te gaan tot het sluiten van een woning of pand. Dit mag alleen voor bepaalde tijd en als er sprake is van de aanwezigheid van drugs boven de normen voor eigen gebruik.

Het besluit van burgemeester Bijl betekent dat de huidige gebruiker(s) en anderen de woning en het pand voor 3 maanden niet mogen betreden. Op de woning en het pand die gesloten zijn, zijn posters geplakt met de tekst “verzegeld” en “drugspand gesloten”.

“De sluiting is bedoeld om de bekendheid van de woning en het pand als drugspanden te doorbreken en de openbare orde te herstellen. Drugshandel, drugsoverlast en drugsproductie vormen namelijk een ernstige inbreuk op de openbare orde en leiden tot een onveilige en onprettige leefomgeving en worden daarom niet getolereerd in Purmerend.”, aldus de gemeente.

Heeft u een vermoeden van een verdacht adres? Maak dan melding bij de politie via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, 0800 -7000 [email protected]

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.