20.6 C
Purmerend
zondag 21 juli 2024
HomePurmerendBurgemeester Bijl sluit woning en bedrijf wegens drugs

Burgemeester Bijl sluit woning en bedrijf wegens drugs

Purmerend – Burgemeester Bijl heeft op 8 mei 2020 een woning aan de Jan Ritzema Bosstraat in de Purmer-Zuid voor 3 maanden gesloten. In de woning zijn harddrugs aangetroffen. Op 11 mei 2020 heeft de burgemeester een drugspand aan de Visserijweg op de Baanstee-Noord voor 3 maanden gesloten. In het pand is een hennepkwekerij aangetroffen.

De burgemeester is volgens de Opiumwet bevoegd om over te gaan tot het sluiten van een woning of pand. Dit mag alleen voor bepaalde tijd en als er sprake is van de aanwezigheid van drugs boven de normen voor eigen gebruik.

Het besluit van burgemeester Bijl betekent dat de huidige gebruiker(s) en anderen de woning en het pand voor 3 maanden niet mogen betreden. Op de woning en het pand die gesloten zijn, zijn posters geplakt met de tekst “verzegeld” en “drugspand gesloten”.

“De sluiting is bedoeld om de bekendheid van de woning en het pand als drugspanden te doorbreken en de openbare orde te herstellen. Drugshandel, drugsoverlast en drugsproductie vormen namelijk een ernstige inbreuk op de openbare orde en leiden tot een onveilige en onprettige leefomgeving en worden daarom niet getolereerd in Purmerend.”, aldus de gemeente.

Heeft u een vermoeden van een verdacht adres? Maak dan melding bij de politie via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, 0800 -7000 [email protected]Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,961FansLike
2,557VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
20.6 ° C
21.1 °
20 °
65 %
0.9kmh
71 %
za
21 °
zo
24 °
ma
22 °
di
21 °
wo
19 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.