Purmerend

Demonstratie in het Leeghwaterpark “Sta op voor een Purmerend zonder racisme”

Purmerend – Aankomende woensdag wordt in het Leeghwaterpark een demonstratie gehouden in navolging van de landelijke Black Lives Matter-demonstraties. Het doel van deze demonstratie is om alle inwoners van Purmerend op te roepen om te gaan staan voor een Purmerend zonder racisme. 

Organisator Romeo Hoost roept op tot een vreedzame demonstratie met respect voor iedereen. “Artikel 1 van de grondwet staat beschreven bij het treinstation in het centrum, discriminatie is niet toegestaan, discriminatie wegens ras is niet toegestaan. En toch gebeurt het, er is veel pijn als je op je uiterlijk beoordeeld wordt. Er is veel pijn als je enkele en alleen door je uiterlijk niet de kansen krijgt die een ander wel kan krijgen.”

Archief

“We zullen aangeven dat iedereen zich heeft te houden aan de 1,5 meter. Deze beide uitgangspunten in de werkwijze zullen we als organisatie uitdragen voorafgaand in de publiciteit, tijdens het welkom in het begin van de demonstratie en via de vrijwilligers die meewerken om de orde te handhaven.”, schrijft de organisatie.

De organisatie roept op om op een eigen wijze uiting te geven aan een verzet tegen racisme. “Dat kan door met familie en vrienden het gesprek aan te gaan over racisme, dat kan door tegenspraak te bieden bij formele en informele uitingen van racisme. Dat kan door in de eigen instellingen het gesprek aan te gaan hoe racisme op formele en informele wijze vorm krijgt en wat je daaraan kan doen.”

Wanneer:

Op woensdag 17 juni 2020, inloop 18.30 uur. Het programma start om 19.00 uur, einde programma om 20.00 uur. Mogelijk loopt het programma een kwartier tot een half uur uit. 

Meer informatie op de Facebookpagina van de organisatie.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

1 commentaar

  1. Art.1 van de Grondwet luidt:
    Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan.

    Oftewel: All Lives Matters.

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.
%d bloggers liken dit: