Purmerend

Horeca in Purmerend wil af van 1.5 meter “Iedereen moet zelf zijn gezonde verstand gebruiken.””

Purmerend – Volle terrassen en mensen genietend van hun hapje en drankje: het lijkt bijna ouderwets op de Koemarkt. Nu de horeca sinds twee weken weer open is, is dat een mooi moment om te kijken hoe het gaat. “Horeca staat voor gezelligheid en met dertig mensen binnen is dat niet te doen.”

Het terras van Brasa, midden op de Koemarkt, zit bomvol. Eigenaar Arwin Versteyne is vooral blij dat hij weer open is, maar merkt een duidelijk verschil tussen zijn terras buiten en zijn restaurant binnen. “Binnen is nog erg beperkt, want dertig gasten is wel heel lastig om daar mee te ondernemen.”

Iets verderop bij feestcafé De Artiest is eigenaar Peter Coster totaal niet te spreken over de huidige situatie. Met een maximum van dertig mensen is het lastig om een feestje te bouwen en daarnaast is het financieel niet te doen. “Vreselijk, normaal staan er hier honderdzestig mensen binnen.”

Het is op dit moment nog afzien voor veel horecaondernemers. Straks in juli gaan in ieder geval de aantallen weer omhoog van dertig naar honderd, maar Arwin Versteyne ziet liever nog meer veranderen. “We moeten af van de anderhalve meter en dat we meer gaan richting ‘smart distance’. Iedereen moet zelf zijn gezonde verstand gebruiken.”

Horeca op de Koemarkt in Purmerend wil af van anderhalve meter

PURMEREND – Volle terrassen en mensen genietend van hun hapje en drankje: het lijkt bijna ouderwets op de Koemarkt. Nu de horeca sinds twee weken weer open is, is dat een mooi moment om te kijken hoe het gaat. “Horeca staat voor gezelligheid en met dertig mensen binnen is dat niet te doen.”

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

1 commentaar

 1. Ik kan best begrip opbrengen voor de horeca-ondernemers: die willen een boterham verdienen.

  Om nu die 1,5 meter helemaal los te laten daar heb ik mijn twijfels over; niet iedereen kan met gezond verstand smart distancing toepassen.
  Vooral niet met “een slok op”: dan vervagen de grenzen snel.
  En bovendien dan zou “smart distancing” ook toegepast moeten worden in andere branches.

  Het lijkt mij wel verstandig om de bezoekers, die zich willens en wetens niet houden aan de afstand en/of andere regels, een prent te geven i.p.v. de ondernemer.

  Het is allemaal niet leuk, maar willen we terug naar een complete sluiting van de horeca?

  Nee dus.

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.
%d bloggers liken dit: