18.1 C
Purmerend
zaterdag 25 mei 2024
HomePurmerendHoreca in Purmerend wil af van 1.5 meter "Iedereen moet zelf zijn...

Horeca in Purmerend wil af van 1.5 meter “Iedereen moet zelf zijn gezonde verstand gebruiken.””

Purmerend – Volle terrassen en mensen genietend van hun hapje en drankje: het lijkt bijna ouderwets op de Koemarkt. Nu de horeca sinds twee weken weer open is, is dat een mooi moment om te kijken hoe het gaat. “Horeca staat voor gezelligheid en met dertig mensen binnen is dat niet te doen.”

Het terras van Brasa, midden op de Koemarkt, zit bomvol. Eigenaar Arwin Versteyne is vooral blij dat hij weer open is, maar merkt een duidelijk verschil tussen zijn terras buiten en zijn restaurant binnen. “Binnen is nog erg beperkt, want dertig gasten is wel heel lastig om daar mee te ondernemen.”

Iets verderop bij feestcafé De Artiest is eigenaar Peter Coster totaal niet te spreken over de huidige situatie. Met een maximum van dertig mensen is het lastig om een feestje te bouwen en daarnaast is het financieel niet te doen. “Vreselijk, normaal staan er hier honderdzestig mensen binnen.”

Het is op dit moment nog afzien voor veel horecaondernemers. Straks in juli gaan in ieder geval de aantallen weer omhoog van dertig naar honderd, maar Arwin Versteyne ziet liever nog meer veranderen. “We moeten af van de anderhalve meter en dat we meer gaan richting ‘smart distance’. Iedereen moet zelf zijn gezonde verstand gebruiken.”

Horeca op de Koemarkt in Purmerend wil af van anderhalve meter

PURMEREND – Volle terrassen en mensen genietend van hun hapje en drankje: het lijkt bijna ouderwets op de Koemarkt. Nu de horeca sinds twee weken weer open is, is dat een mooi moment om te kijken hoe het gaat. “Horeca staat voor gezelligheid en met dertig mensen binnen is dat niet te doen.”Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

 1. Ik kan best begrip opbrengen voor de horeca-ondernemers: die willen een boterham verdienen.

  Om nu die 1,5 meter helemaal los te laten daar heb ik mijn twijfels over; niet iedereen kan met gezond verstand smart distancing toepassen.
  Vooral niet met “een slok op”: dan vervagen de grenzen snel.
  En bovendien dan zou “smart distancing” ook toegepast moeten worden in andere branches.

  Het lijkt mij wel verstandig om de bezoekers, die zich willens en wetens niet houden aan de afstand en/of andere regels, een prent te geven i.p.v. de ondernemer.

  Het is allemaal niet leuk, maar willen we terug naar een complete sluiting van de horeca?

  Nee dus.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,929FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
18.1 ° C
20 °
15.5 °
65 %
2.7kmh
74 %
za
18 °
zo
18 °
ma
17 °
di
17 °
wo
17 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.